Teplé počasie nás bude sprevádzať aj počas prvého školského dňa. Ako to bude vyzerať v Prešovskom kraji?


Teplé počasie počas prvého školského dňa v Prešovskom kraji

Foto: Teplé počasie nás bude sprevádzať aj počas prvého školského dňa. Ako to bude vyzerať v Prešovskom kraji? Foto: pexels.com

Letné prázdniny sa dnešným dňom skončili a začal sa nový školský rok. Aj dnes nás čakajú vysoké teploty, Slovensko bude naďalej ovplyvňovať teplý vzduch. Ako informuje portál iMeteo.sk, nad našou oblasťou sa bude udržiavať nevýrazné tlakové pole relatívne vyššieho tlaku vzduchu. Prvý pondelok v septembri prinesie jasné až polooblačné počasie. 

Miestami sa očakáva oblačnosti viac, v niektorých horských oblastiach treba počítať s prehánkami alebo búrkami. Podľa Horskej záchrannej služby to však neplatí pre oblasť Vysokých Tatier, nie sú tam vydané žiadne výstrahy. 

Maximálne denné teploty počas dnešného dňa vystúpia v rozmedzí od 30 do 35 stupňov Celzia. Na Orave, Kysuciach a pod Tatrami budú teploty nižšie, a to od 26 do 30 stupňov Celzia. Vo výške nad 1500 metrov sa očakávajú teploty 19 stupňov Celzia. 

Čaká nás zmena? 

„Mimoriadne teplé počasie, Slovenský hydrometeorologický ústav hovorí o extrémne vysokých teplotách vzhľadom na ročnú dobu, bude pokračovať aj naďalej. Vrchol horúčav by mal nastať uprostred týždňa,“ uvádza iMeteo.sk.

Zmena nás zatiaľ nečaká. Aj naďalej počas týždňa treba počítať s teplotami nad 30 stupňov Celzia. Pre viaceré oblasti Slovenska vydal Slovenský hydrometeorologický ústav aj výstrahy pred vysokými teplotami, tie však počas dnešného dňa neplatia pre Prešovský kraj. 



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj