×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Dom v Hraničnom zasiahol ničivý požiar: Majiteľ Tomáš ho 20 rokov s láskou opravoval, teraz potrebuje pomoc


Foto: Dom v Hraničnom zasiahol ničivý požiar: Majiteľ Tomáš ho 20 rokov s láskou opravoval, teraz potrebuje pomoc
Galéria: 6 fotiek
Foto: FB/Miro Pokrivčák

Starosta obce Hraničné, okres Stará Ľubovňa, Miroslav Pokrivčák prosí na sociálnej sieti o finančnú pomoc pre obyvateľov obce Tomáša a Štefana. Ničivý požiar im zmenil život a poškodil ich majetok. Po nešťastnej udalosti by svoje stavby chceli nanovo postaviť. 

Požiar značne poškodil drevený dom

Dňa 17. augusta došlo v Hraničnom k požiaru rodinného dreveného domu obyvateľa Tomáša, ktorý ho s láskou 20 rokov opravoval a zveľaďoval. Vďaka rýchlemu zásahu DHZ Hraničné, hasičských zložiek zo Starej Ľubovne, DHZ Mníška nad Popradom a občanov sa požiar podarilo dostať pod kontrolu a ho uhasiť.

Aj napriek tomu zostali po požiari na dome obrovské škody. Celý dom s vnútorným zariadením, strecha, susedova dielňa a drevárka s príslušenstvom sú úplne zničené. Majiteľ domu Tomáš a aj jeho sused Štefan by chceli po ničivom požiari nanovo postaviť zničené stavby. 

„Z úprimného srdca ďakujem za majiteľov a obec všetkým hasičom, hlavne našim hasičom, ktorí zabránili ďalším škodám ale aj spoluobčanom, ktorí neváhali a nezištne sa zomkli a pomáhali pri hasení požiaru i ostatnej neodkladnej pomoci a tak dokázali zmierniť nešťastie,“ uviedol starosta obce v príspevku.

Po požiari bol pre poškodených zriadený transparentný účet, ak by ste im chceli finančne pomôcť, nájdete ho TU. Názov účtu je: POMOC PO POŽIARI HRANIČNÉ a číslo účtu je SK63 0200 0000 0050 2713 2356.



Prečítajte si viac: