×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Slovnaft v ťažkostiach. Problémové LPG spôsobilo problémy motoristom, pokazil sa im motor. Spoločnosť reaguje


Foto: Slovnaft v ťažkostiach. Problémové LPG spôsobilo problémy motoristom, pokazil sa im motor. Spoločnosť reaguje Foto: Slovnaft, FreePik/ Ilustračná FOTO

Čerpacie stanice Slovnaft na celom Slovensku sú momentálne v krízovom režime. Po minulom víkende sa objavili správy o kontaminovaní LPG, ktoré spôsobilo vážne problémy mnohým motoristom. Téma, ktorá sa rozšírila ako požiar, zasiahla najmä oblasť okolo Prešova, kde niektoré čerpacie stanice museli na určitý čas úplne zastaviť predaj plynu.

„V sobotu poobede už skoro každá Slovnaftka v oblasti Prešova uzavrela tankovanie LPG,“ tvrdí jeden z miestnych motoristov. „Od Prešova až po Michalovce sa nedalo tankovať. O probléme sa dozvedeli až neskoro.“

Zákazníkom sa kvalita LPG nepozdáva

Problémy sa však netýkajú len obmedzenia predaja. Zákazníci hlásia, že LPG, ktoré tankovali, obsahovalo nečistoty, ktoré vážne poškodili ich vozidlá. Plyn obsahoval nejakú vazelínu, ktorá sa dostala do nádrže a znečistila celý systém. Ako to vyčistiť a kto mi to zaplatí?“ pýta sa jeden z dotknutých motoristov.


Slovnaft reagoval na vzniknutú situáciu vyhlásením: „Vzniknutá situácia nás veľmi mrzí. Na niektorých čerpacích staniciach sa vyskytol technický problém s LPG. Na jeho odstránení pracujeme s maximálnym nasadením. Napriek nášmu úsiliu sa môže stať, že niektorým zákazníkom môže natankované LPG spôsobiť technické problémy. V takom prípade sa môžete obrátiť na náš zákaznícky servis.”

Slovnaft reaguje: Stojany sme uzavreli, problémy registrujeme na východnom Slovensku

K situácii sa vyjadril aj hovorca riaditeľ Komunikácie Slovnaftu Anton Molnár. V mene spoločnosti povedal, že technické problémy s LPG na niektorých výdajných stojanoch evidujú. „Ihneď po zistení sme spustili kvalitatívnu kontrolu na všetkých potenciálne dotknutých staniciach v spolupráci s certifikovanými laboratóriami. Na časti staníc sme výdajné stojany s LPG ihneď uzavreli, aby sme znížili riziko vzniku problémov u zákazníkov,“ povedal Molnár pre Prešovak s tým, že problém sa netýka celej siete.

Evidujú ho len v menšej časti siete, a to predovšetkým na východnom Slovensku. „Na odstránení problému intenzívne pracujeme a so zákazníkmi aktívne komunikujeme. Vyčerpanie nevyhovujúceho LPG a nahradenie novým môže trvať niekoľko dní až týždňov,“ dodáva hovorca.

Molnár dodáva, že Slovnaft sa svojim zákazníkom ospravedlňuje. „V prípade, že zákazníci majú pochybnosti alebo otázky k LPG, môžu sa obrátiť na náš  zákaznícky servis telefonicky na čísle 0850 111 811, alebo e-mailom na sluzbyzakaznikom@slovnaft.sk,“ odkázal zákazníkom siete čerpacích staníc.

Prečítajte si viac: