FOTO a VIDEO: Bardejovský jarmok sa otvoril v plnej paráde. Rytmus a Desmod na pódiu, pod nimi stovky ľudí


Foto: FOTO a VIDEO: Bardejovský jarmok sa otvoril v plnej paráde. Rytmus a Desmod na pódiu, pod nimi stovky ľudí

Foto: Facebook/ Patrik "Rytmus" Vrbovský, ilovebardejov

Najväčší Bardejovský jarmok otvoril svoje brány vo štvrtok 22. augusta za prítomnosti stoviek ľudí na zaplnenom Radničnom námestí. Slávnostný ceremoniál prilákal množstvo významných hostí vrátane prezidenta SR Ivana Gašparoviča a ministra Richarda Rašiho. Okrem oficiálnych hostí si návštevníci užili atmosféru plnú tradícií a kultúrnych podujatí.

Po otvorení jarmoku prekvapil návštevníkov koncert obľúbenej kapely Ondreja Kandráča, ktorá rozozvučala celé námestie svojimi energickými vystúpeniami. Program pokračoval ďalšími hviezdami - na pódiu vystúpila skupina Desmod, ktorá rozprúdila večernú zábavu, a milovníci tradičnej hudby si mohli užiť folklórne súbory, ktoré prispeli svojimi vystúpeniami k jedinečnej atmosfére. Po mediálnych búrkach vystúpil aj známy slovenský reper Rytmus.


Bardejovský jarmok žil naplno, prišli aj zahraničné návštevy

Okrem hudobného programu bol súčasťou jarmoku aj bohatý kultúrny zážitok. V rámci výstavy bardejovských pestovateľov bola udelená Cena primátora Eduardovi Jakubekovi za jeho prínos v záhradkárstve. Ocenený bol aj známy herec Štefan Kvietik za jeho propagáciu mesta vo filme Skrytý prameň.


Piatkový program pokračoval stretnutím zahraničných delegácií z Česka, Poľska, Maďarska a ďalších krajín s vedením mesta pri slávnostnom obede v zrenovovanom kláštore Františkánov. Hostia si okrem oficiálnej časti užili aj atmosféru jarmoku, prechádzajúc sa medzi stánkami, kde ich úplne pohltil ruch tradičných remesiel a výrobkov.

Zdroj: facebook/ ilovebardejov

Samospráva mesta Bardejov poďakovala všetkým, ktorí prispeli k úspešnému priebehu jarmoku, no najväčšie poďakovanie patrilo samotným Bardejovčanom, ktorí svojou pohostinnosťou opäť ukázali, prečo je ich mesto také výnimočné. Štyri dni plné hudby, zábavy a tradícií zanechali u všetkých nezabudnuteľné spomienky.