Leteckí záchranári pomáhali v Tatrách: O pomoc volali aj svedkovia, ktorí videli zo skaly padať turistu


Pomoc pre turistu, ktorý spadol zo skaly

Foto: Leteckí záchranári pomáhali v Tatrách: O pomoc volali aj svedkovia, ktorí videli zo skaly padať turistu Foto: FB/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba

Vo štvrtok 22. augusta pomáhali letecký záchranári vo Vysokých Tatrách v dvoch prípadoch. V prvom potrebovala pomoc česká turistka, ktorá si pri páde vážne poranila stehno, v druhom prípade o pomoc volali svedkovia, ktorí videli padať turistu zo skaly, po páde nereagoval.

Dopoludnia bol vrtuľník vyslaný do oblasti pod Rainerovou chatou, kde sa 72-ročná Češka pošmykla a pri páde si vážne poranila stehno. Lekárka na mieste zranenie pacientke ošetrila, zafixovala a po evakuácii bola s podozrením na zlomeninu stehennej kosti letecky transportovaná do Nemocnice v Poprade.

„Počas stále prebiehajúce záchrannej akcie prijala posádka na palube ďalšie volanie o pomoc. Po dotankovaní paliva smeroval vrtuľník do oblasti Capieho plesa, kde svedkovia videli zo skaly padať turistu, pričom po páde nereagoval,“ uvádza letecká záchranná služba na sociálnej sieti.

Poľský turista vo veku 50 rokov bol po príchode lekárky už pri vedomí a komunikoval. Lekárka mu poskytla neodkladné zdravotné ošetrenie, z miesta bol evakuovaný a s podozrením na prekonaný epileptický záchvat bol taktiež transportovaný do popradskej nemocnice. 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu