Kultový Beetlejuice aj hororové prekvapenie roka! Halloween do kín CINEMAX prichádza skôr


Foto: Kultový Beetlejuice aj hororové prekvapenie roka! Halloween do kín CINEMAX prichádza skôr Foto: cine-max.sk

Prelom mesiacov v kinách CINEMAX prináša náznak pomaly sa blížiacej jesene, ktorá so sebou nesie temnú a tajomnú atmosféru. Pripravte sa na večery plné napätia, emócií a strachu, ktoré vás zaručene udržia na okraji sedadla.

V programe CINEMAX PREŠOV na vás čaká poriadna dávka thrillerov, drám a hororov, pri ktorých to bez zimomriavok nepôjde. A aby ste mali Halloween pred očami už v auguste, prichádza dlho očakávané pokračovanie kultového Beetlejuice z dielne génia Tima Burtona.

 

Že pred zdeseným výrazom preferujete skôr smiech? CINEMAX PREŠOV nezabúda ani na vás. Koncom augusta uvedie dve nové komédie a pritom si ešte stále môžete vychutnať aj bláznivú východoslovenskú komédiu Kavej alebo akčnú smršť s Deadpoolom a Wolverinom.

V ponuke je naďalej aj romantická dráma Končí sa to nami, sci-fi horor Votrelec: Romulus aj dvojica noviniek valcujúca kiná po celom Slovensku – Vlny a Miki. No teraz sa poďme pozrieť na to, čo nás čaká v najbližších týždňoch.

Pre tých, ktorí milujú napätie:

Tiché znamenie (thriller, mysteriózny)

Dátum premiéry: 22. august

Toto leto bude plné spomienok. Keď sa miliardár Slater King stretne s čašníčkou Fridou na svojom slávnostnom večierku, pozve ju, aby sa k nemu a jeho priateľom pripojila na vysnívanú dovolenku. Keď sa začnú diať zvláštne veci, Frida spochybňuje svoju realitu. Na tomto mieste nie je niečo v poriadku.

Neprivolávaj nič zlé (psychologický thriller)

Dátum premiéry: 12. september

Stačilo pár spoločných dovolenkových zážitkov a dve rodiny si tak padli do oka, že krátko po návrate sa Daltonovci vydávajú na návštevu na britský vidiek. Od ich príchodu však nič nejde podľa idylických predstáv. Sľubovaný raj na Zemi má ďaleko od dokonalosti a z pôvodne očarujúceho Paddyho sa vykľuje čudák, ktorého nepredvídateľné správanie má ďaleko od normálu.


Elyas (akčný thriller)

Dátum premiéry: 19. september Elyas

Elyas, bývalý vojak špeciálnych jednotiek, osamelý a paranoidný, sa stane osobným strážcom 13-ročnej Nour a jej matky Aminy, ktoré sa skrývajú pred svetom a mimoriadne vplyvným mužom. Zatiaľ čo si bývalý bojovník a rebelujúca tínedžerka hľadajú k sebe cestu, zameria sa na nich tajomné komando.


Pre tých, ktorí sa radi boja:

Nikdy sa nepúšťaj (horor, thriller)

Dátum premiéry: 26. september

Matku a jej dvoch synov dlhé roky terorizuje diabolské zlo. Keď však jeden z chlapcov začne pochybovať o existencii zla, posvätné puto rodiny sa pretrhne, čo vedie k nebezpečnému boju o prežitie.


Longlegs (horor)

Dátum predpremiéry: 29. august

Jeden z najlepšie hodnotených hororov a najväčšie prekvapenie roka prichádza aj do slovenských kín! Pri honbe za sériovým vrahom odhalí agentka FBI sériu okultných indícií, ktoré musí vyriešiť, aby ukončila jeho desivé vraždenie.


Pasca na myši (americký horor)

Dátum premiéry: 5. september

Alex na svoje 21. narodeniny uviazne kvôli práci v zábavnej pasáži. Jej priatelia sa rozhodnú, že ju prekvapia a vkradnú sa do arkády po zatváracej dobe. Párty s prekvapením sa ale nečakane zmení na nočnú moru, keď sa objaví maskovaný vrah prezlečený ako Mickey Mouse a uväzní priateľov v pasáži.


Pre tých, ktorým nechýba fantázia:

Vrana (akčný, fantasy)

Dátum premiéry: 22. august

Keď Eric konečne nájde svoju spriaznenú dušu Shelly, netuší, že ich šťastie bude trvať príliš krátko. Oboch dostihne temná minulosť a stanú sa obeťami brutálnej vraždy. Eric vďaka svojej bezhraničnej láske dostane šancu zachrániť svoju milovanú, ale musí vymeniť jej život za svoj.


Beetlejuice Beetlejuice (komédia, horor, fantasy)

Dátum premiéry: 5. september

FRIEND MOVIE NIGHT: 4. september (predpremiéra, welcome drink a súťaž)

Beetlejuice je späť! Po nečakanej rodinnej tragédii sa tri generácie rodiny Deetzovcov vracajú domov do Winter River. Lydiin život, stále poznačený stretnutím s duchom Beetlejuiceom, sa obráti hore nohami, keď jej rebelujúca dospievajúca dcéra Astrid objaví tajomný model mesta v podkroví a náhodne sa otvorí portál do posmrtného života.


Pre tých, ktorí hľadajú emócie:

Kálmánov deň (dráma)

Kálmánov deň je o fáze života, keď si ľudia uvedomujú, že sa už neudeje nič nové a vzorce správania a vzťahy sú také ustálené, že sa môže len dokola opakovať to isté. Na obzore nie sú nové prekvapenia, nijaké nové výzvy. Všetci sa iba všemožne usilujú zachovať si to, čo už majú, pretože na nové začiatky niet času ani energie.


Podoby láskavosti (dráma, komédia)

Dátum premiéry: 19. september

Čierna absurdná komédia prináša tri pozoruhodné príbehy. V prvom z nich sa muž, ktorý nemá inú možnosť, pokúša prevziať kontrolu nad vlastným životom. V druhom príbehu sa stretávame s policajtom, ktorý sa opäť stretáva so svojou ženou, ktorá bez stopy zmizla na mori. Tretí príbeh sleduje osudy ženy, ktorá sa rozhodla nájsť veľmi špecifickú osobu so zvláštnymi schopnosťami, ktorá je predurčená stať sa výnimočným duchovným vodcom.



Už ťa nemám rád (dráma)

Dátum premiéry: 19. september

Trinásťročný Marek natáča videá so sociálnou problematikou, čo ho v očiach spolužiakov degraduje do pozície outsidera. Doma sa prestáva cítiť dobre, lebo matkina nová známosť naruší ich idylický vzťah. V najcitlivejšom období života mu do cesty vstúpi o rok mladšia Tereza. Aj napriek tomu, že pochádzajú z protikladných častí sociálneho spektra, nájdu v sebe zaľúbenie.

Koniec sveta (dráma)

Dátum premiéry: 26. september

 

Tonda je drobný, okuliarnatý chlapec, ktorý trpí na priedušky. Preto keď sa rodičia s jeho starším bratom Jirkom v lete roku 1968 vydávajú na výlet do Paríža, má smolu. Musí zostať na čerstvom vzduchu na chalupe v Jizerských horách pod dozorom svojho deda, svojrázneho potomka ruských šľachticov. Ich prázdninové spolužitie, o ktoré Tonda rozhodne nestál, však zmení noc z 20. na 21. augusta.


 

Pokiaľ ja žijem (dokument)

Dátum premiéry: 5. september 

Keď sa po dvoch rokoch otvoria brány väzenia, dobrosrdečného Dalibora víta jeho dysfunkčná rodina. Chýba však jeho mladší brat Kevin, ktorý žije s ich násilníckym otcom. Dalibor pomáha mame vyhrať boj o Kevinovu opateru, aby ho ochránil pred podobným trápením, aké zažíval aj on sám. V snahe vymaniť sa zo začarovaného kruhu generačných tráum nájde Dalibor útočisko v ošumelom putovnom cirkuse.

Influencerky (dráma)

Dátum premiéry: 10. september 

BABSKÁ JAZDA: 10. september (predpremiéra, welcome drink, darčeky, tombola)

Nahá pravda o svete internetových celebrít. Nahliadnite do trblietavého sveta luxusu, kde odhalené prsia a zadok zvyšujú sledovanosť. Čo sa skrýva za „dokonalými“ fotkami z Instagramu? Elektrizujúci príbeh o sláve, peniazoch, popularite a cene zaplatenej za život na vrchole.


Pre tých, ktorí sa chcú zasmiať:

Fakjú princezné (komédia)

Dátum premiéry: 29. august

Tá blbka Chantal z Fakjú, pán profesor, je Šípková Ruženka! Doslova. Skončila školu a chce sa stať influencerkou, ale stále má len 300 sledovateľov a žiadnych nových. Všetko sa však môže zmeniť. Verte či neverte, ona a jej kamarátka sa chystajú prepadnúť cez čarovné zrkadlo do sveta rozprávok.


Daj si pohov, mladý! 2 (rodinná komédia)

Dátum premiéry: 29. august

Vďaka Milannovi žijú teraz seniori a osirelé deti pod jednou strechou ako veľká rodina. Keď sa však do toho obujú úrady, rozprávka sa končí. Rezidenti sa počas leta dočasne presídlia do zdanlivo dokonalého klubu Bel Azur, čo sa ale vôbec nepáči domácim dôchodcom. Vojna penzistov je však Milannov najmenší problém. V zúfalej snahe zachrániť ich spoločný domov sa chytí do pasce zlomyselnej konkurencie. 


Niečo pre najmenších:

V hlave 2 (animovaná komédia, dobrodružná)

  • od 13. júna

Ja, zloduch 4 (animovaná akčná komédia)

  • od 4. júla

Mačacia duša (animovaný film)

  • od 8. augusta

SYLVANIAN FAMILIES: FREYIN DARČEK (rodinný, animovaný)

  • od 15. augusta

Elli a partička príšeriek (animovaný)

  • 22. august

Cesta za legendou (animovaný, rodinný, dobrodružný)

  • predpremiéra 29. august

Ozi: Hlas pralesa (rodinný, animovaný)

  • DETSKÉ KINO 1. september 

Rozzum v divočine (animovaný, dobrodružný)

  • 26. september 

 

Tento článok vznikol v spolupráci s kinom CINEMAX PREŠOV.