Mladí výtržníci z Popradu terorizujú deti na Juhu 3. Obetiam mali spôsobiť rezné rany, polícia reaguje


Foto: Mladí výtržníci z Popradu terorizujú deti na Juhu 3. Obetiam mali spôsobiť rezné rany, polícia reaguje
Foto: iStock

Poprad čelí znepokojivej situácii, ktorá vyvoláva obavy medzi rodičmi a miestnymi obyvateľmi. Skupina troch výrastkov vo veku približne 12 až 13 rokov, z ktorých jeden mal na tvári masku, je obvinená z násilného správania voči deťom na Juhu 3. Situácia sa podľa svedkov incidentu dostala do rúk polície, ktorá sa snaží riešiť problémy spôsobené týmito mladistvými delikventmi.

Podľa správ, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach, výtržníci útočili na deti v oblasti ihriska, ktoré sa nachádza blízko lode, a ďalších miestach okolo Sintry. Dvaja malí chlapci vo veku približne 8 až 9 rokov mali utrpieť zranenia po tom, čo ich skupina chlapcov napadla a porezala im ruky.

Popradčania nechápavo krútia hlavami

Miestni obyvatelia sú rozčarovaní a frustrovaní z nečinnosti dospelých, ktorí nedokážu zasiahnuť alebo účinne riešiť situáciu. „Môžu sa pohybovať z miesta na miesto a nikto nevie, ako s nimi poradiť,” hovorí jeden z miestnych.

Nekontrolovateľné správanie týchto mladistvých viedlo k vážnym reakciám od miestnych obyvateľov. Niektorí sú podľa ich slov pripravení konať sami, a to aj za cenu sankcií. „Keby som ich chytil, dolámem ich na mieste,” hovorí jeden z nahnevaných rodičov. „Ak by si sťažovali oni alebo ich rodičia, ukážem im, čo je to výchova, ktorú by mali dostať,” dodáva rozhnevaný Popradčan.

Vyčíňanie agresorov nie je v Poprade ničím novým

Len nedávno sme vás pritom informovali o prípade, kedy sa po Poprade pohybovala skupina nebezpečne vyzerajúcich mužov. Pohľad na skupinu ozbrojených chlapov nie je určite ničím príjemným. Ľuďom sa hlavou víria najrôznejšie myšlienky. Pýtajú sa, či o tejto aktivite vie polícia. Podľa autorky sa taktiež pohybovali po mestskej časti Juh. Aj keď vznikli nezhody o ich presnej lokalite a tom, v ktorej mestskej časti boli vôbec videní.



Polícia sa prípadom zaoberá

Ako pre Prešovak povedal náčelník mestskej polície v Poprade Marián Gardoš, popradskí policajti neprijali žiadne oznámenie v uvedenej veci. Prípadom by sa však podľa tvrdenia zúčastnených mala zaoberať štátna polícia. S našimi otázkami sme sa obrátili na Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Prešove.

Hovorca krajskej polície Štefan Pecuch potvrdil, že obvodné oddelenie v Poprade aktuálne vykonáva objasňovanie podozrenia zo spáchania priestupku proti občianskemu spolunažívaniu. „Dňa 18.08.2024 utrpel maloletý chlapec na ul. Podjavorinskej v Poprade rezné poranenie. Podozrivá doposiaľ nestotožnená osoba - chlapec vo veku asi 10-12 rokov z miesta ušiel aj s ďalšími dvoma chlapcami,“ potvrdil Pecuch pre Prešovak.

Dodáva, že polícia na objasnení veci intenzívne pracuje a obdobne prípady útvary Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade zatiaľ neevidujú.