Na Slovensko mieri nová sieť drogérií: Známa sieť z Nemecka plánuje expanziu


Na Slovensko zavíta nová sieť drogérií

Foto: Na Slovensko mieri nová sieť drogérií: Známa sieť z Nemecka plánuje expanziu Foto: Spot Shopping Mall (snímka obrazovky)

Na Slovensko plánuje zavítať nová sieť drogérií z Nemecka. Ide o firmu Müller, ktorá na domácej pôde patrí k úspešným konceptom, ako DM drogerie markt či Rossman. Viacerí Slováci ju mohli navštíviť už v zahraničí, pretože sídli aj v susednom Rakúsku či Maďarsku. Informuje o tom Forbes.

V súčasnosti má v ôsmich európskych krajinách viac ako 900 predajní a zamestnáva okolo 35-tisíc ľudí. Okrem Maďarska a Rakúska pôsobí aj v Chorvátsku či Slovinsku.

Spoločnosť Müller GmbH & Co. KG si v slovenskom obchodnom registri zaregistrovala obchodnú spoločnosť s názvom Mueller Drogérie Slovensko ešte koncom júna. Konateľom spoločnosti má byť zakladateľ a vlastník holdingu Erwin Franz Müller, ktorý v Nemecku patrí k významným miliardárom.

Vedenie pozostáva prevažne z nemeckých manažérov, avšak svoje miesto si tam našiel aj Slovák Tibor Brezovský. V minulosti pôsobil ako manažér obľúbeného reťazca Lidl. Dnes ho možno nájsť na pozícii šéfa siete Müller v Rakúsku a Maďarsku.


Doména mueller.sk vznikla ešte v roku 2005. Spoločnosť ju opätovne obnovila v tomto roku v polovici júla. Rovnako na kariérnom portáli Profesia zverejnila zaujímavú pracovnú ponuku. Prostredníctvom nej hľadala manažérov pre rozbeh podnikania, pričom im sľúbila rozprávkový plat. Za mesiac si môžu zarobiť 6-tisíc eur.

V tomto obľúbenom zahraničnom reťazci možno nájsť tovar všetkého druhu. Síce ide na prvý pohľad najmä o drogériu, zaobstarať si v ňom môžete aj hračky, multimédia či potreby do domácnosti.

To, čo všetko v ňom nájdete, závisí od veľkosti skladových priestorov. Jadro každej kamennej predajne pozostáva z drogérie, následne sa rozširuje o parfumériu, hračky či papiernictvo. 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu