Triedený odpad je vo Svite potrebné ešte raz pretriediť. Technické služby upozorňujú na neporiadnych obyvateľov


Foto: Triedený odpad je vo Svite potrebné ešte raz pretriediť. Technické služby upozorňujú na neporiadnych obyvateľov Foto: FB/Technické služby Mesta Svit; úprava redakcie

Technické služby mesta Svit majú veľa práce s triedeným odpadom. Na sociálnej sieti upozorňujú na neporiadnych občanov, ktorí do kontajnerov hádžu aj iný odpad okrem toho, čo tam patrí. Po zbere odpadu z kontajnerov ho musia ešte pretriediť. 

Dôkazom je aj minulotýždňový zber žltých kontajnerov na plasty. Viac ako 40 percent obsahu nakoniec skončí na skládke komunálneho odpadu a menej ako 60 percent vedia zhodnotiť. Technické služby pripomínajú, že do tohto druhu odpadu nepatria špinavé plasty zo zvyškov jedál, mäsa a podobne. 

„Súčasťou včerajšieho zberu plastov bol aj žltý kontajner na konci Štefánikovej ulice, kde funguje miestna firma zameraná na pneu a autoservis. Je to náhoda, že súčasťou smetného koša sú pneumatiky a materiály súvisiace s opravami vozidiel?“ uvádza firma.

Takéto materiály (priemyselný odpad) má spoločnosť likvidovať na vlastné náklady. Technické služby upozorňujú na odpad, ktorý do daných kontajnerov nepatrí, aj na ďalších uliciach v meste Svit. Okrem toho ich v pondelok 12. augusta prekvapilo stojisko na križovatke Kpt. Nálepku a I. Krasku, ktoré bolo v piatok vyčistené. 

„Hlavne, že si niekto cez víkend urobil doma poriadok a nechal bordel pri kontajneroch. Neposkladané krabice, koberec, ktorý patrí na zberný dvor do objemného odpadu, stavebný odpad vo vedre. Pričom poskladané kartóny by do kontajnerov ešte vošli a žlté kontajnery boli naplnené do polovice. Takto si žijeme v našom malom útulnom mestečku,“ dodávajú technické služby v príspevku.