Podujatie Tajomná Levoča sa uskutoční už čoskoro. V meste vás čakajú dopravné obmedzenia


Podujatie Tajomná Levoča sa uskutoční už čoskoro, prinesie obmedzenia

Foto: Podujatie Tajomná Levoča sa uskutoční už čoskoro. V meste vás čakajú dopravné obmedzenia Foto: FB/Mesto Levoča

Od štvrtka 15. augusta 15:00 hod. do nedele 18. augusta 6:00 hod. vás v Levoči čakajú dopravné obmedzenia. Dôvodom sú podujatia Tajomná Levoča a Karpatský remeselný trh. Časť Námestia Majstra Pavla bude uzatvorená. 

V centre historického mesta zažijete od štvrtka magickú atmosféru za sprievodu hudby a umenia. Čaká vás program plný hudobných vystúpení, kde sa predstavia ľudové aj populárne skupiny a interpreti. Na Karpatskom remeselnom trhu, ktorý patrí k Tajomnej Levoči, svoje zručnosti a výrobky odprezentujú remeselníci zo Slovenska a zahraničia. Program podujatia nájdete TU.

Dopravné obmedzenia

Počas podujatia bude vjazd na Námestie Majstra Pavla z Košickej ulice úplne uzatvorený, obchádzková trasa povedie po cestách ulíc Ružová, Vetrová, Uholná a Kláštorná. Južná časť námestia bude prejazdná a dopravne prístupná z Vysokej ulice po začiatok pešej zóny na východnej strane námestia. 


Zásobovanie miestnych prevádzok bude povolené len zásobovacím vozidlám v piatok a sobotu v čase do 9.00 hod. Dovoz a odvoz tovaru na príležitostný trh bude povolený len zásobovacím vozidlám účastníkov trhu v piatok a v sobotu, ktoré budú označené povolením vydaným mestom Levoča.

Zastávky MHD na Košickej ulici a Námestí Majstra Pavla budú od štvrtka od 15.00 hod. do nedele do 6.00 hod. dočasne zrušené a nahradené zastávkou Košická brána na Kežmarskej ceste. Pre parkovanie autobusov návštevníkov mesta Levoča bude vymedzený jeden jazdný pruh na ceste III/3225 (Kežmarská cesta) v smere od Levočskej Doliny ku okružnej križovatke.

Parkovanie osobných motorových vozidiel bude povolené na parkoviskách v hradbovej priekope a na miestnych cestách nepodliehajúcich osobitnému dopravnému režimu,“ dodáva Mestský úrad Levoča.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj