Turisti zablúdili počas výstupu na Kremenec, ocitli sa na vojnovom území. Zadržala ich pohraničná služba


Dvojica zablúdila počas výstupu na Kremenec

Foto: Turisti zablúdili počas výstupu na Kremenec, ocitli sa na vojnovom území. Zadržala ich pohraničná služba Foto: pexels.com – Erik Mclean

Počas výstupu na vrch Kremenec, ktorý sa nachádza neďaleko obce Nová Sedlica, zablúdil mladý pár z Českej republiky a omylom sa ocitli až na Ukrajine. Objavila ich pohraničná služba, ktorá ich previezla na oddelenie ukrajinskej polície. O prípade informuje TV JOJ

Ako uviedla hovorkyňa Pohraničnej služby Ukrajiny, Čopskej oblasti Elena Tračuk, dvojica pri sebe mala cestovné pasy občanov Českej republiky. Kým ich v horách našli policajti, prešli štyri kilometre. Aj keď ide o turistov, ktorí sa tam dostali omylom, hranicu prekročili nelegálne, a preto sa budú zodpovedať pred súdom. 

Ako dodáva hovorkyňa Elena Tračuk, zadržali aj troch mužov zo Srí Lanky. Jeden z nich sa pred hliadkou ukrýval medzi slnečnicami, dvaja v kukuričnom poli. Prípadov, kedy polícia na východnej hranici zadrží cudzincov z iných krajín ako Ukrajina, od začiatku vojny ubúda.

Ako dodáva TV JOJ, od začiatku roka bolo na slovensko-ukrajinskej hranici zadržaných približne 700 bojaschopných mužov, ktorí sa vyhýbajú mobilizácii. Hranice sa snažia aj preplávať, v rieke Tisa len nedávno našli utopeného muža, od začiatku vojny ide o 39. prípad. 



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj