Viete, koľko ihrísk či športovísk je v Prešove? Táto pomôcka vám uľahčí život


Foto: Viete, koľko ihrísk či športovísk je v Prešove? Táto pomôcka vám uľahčí život Foto: Ilustračné – pexels.com, Miguel Á. Padriñán

Prešovčania možno ani netušia, koľko ihrísk, športovíck či výbehov pre psov sa v ich meste nachádza. Vďaka pomoci Technických služieb mesta Prešov to však už nie je problém zistiť. Na mape, ktorú pre Prešovčanov pripravili, môžete vidieť, kde presne sa tieto objekty nachádzajú a možno aj objaviť také, o ktorých ste ani netušili. 

Na mape nájdete prehľad o všetkých týchto zariadeniach v každej mestskej časti v Prešove, s presným umiestnením a ďalšími informáciami. Každý výbor mestských častí (VMČ) od 1 až po 7 je označený inou farbou. Okrem toho má každé certifikované detské ihrisko, detské ihrisko, športovisko a priestor pre výbeh psov svoje označenie, a tak ho môžete na mape ľahko nájsť. 



VMČ 1 má označené ihriská, športoviská a venčoviská zelenou farbou, nájdete tu objekty v lokalitách Sídlisko III, Sídlisko Mladosť, Rúrky a Kráľova hora. VMČ 2 je označený žltou farbou, ide o lokality Sídlisko II, Kalvária, pod Kamennou baňou, pod Wilecovou hôrkou, Borkút, Vydumanec, Kvašná voda. VMČ 3 má modrú farbu, ihriská sú v lokalitách na severe mesta, Mier, Šidlovec, Dúbrava, Surdok, Kúty, Širpo, Nižná Šebastová.

VMČ 4 je označený červenou farbou, ide o stred mesta – Staré mesto, Táborisko, Sídlisko Duklianskych hrdinov. Fialová farba patrí VMČ 5, ide o lokality Solivar, Soľná Baňa, Šváby, Delňa, Tichá Dolina. VMČ 6 má hnedú farbu, je to južná časť sídliska Sekčov. A VMČ 7 je označený oranžovou farbou, severná časť sídliska Sekčov a Šalgovík.

Okrem presnej adresy nájdete v informáciách aj poznámky či zariadenia, ktoré sa v priestore nachádzajú. Taktiež môžete technickým službám nahlásiť, ak nájdete v popise chybu. Mapu spomínaných priestorov v meste Prešov nájdete na tomto odkaze. Vďaka nej môžete nájsť športovisko, ihrisko či venčovisko vo vašom okolí.