Spišská Belá obnoví budovu mestského úradu, samospráva získala dotáciu od ministerstva dopravy


Foto: Spišská Belá obnoví budovu mestského úradu, samospráva získala dotáciu od ministerstva dopravy Foto: Facebook/Mesto Spišská Belá – oficiálna stránka

Mesto Spišská Belá začalo s obnovou budovy mestského úradu. Od Ministerstva dopravy SR získalo dotáciu vo výzve na obnovu verejných historických a pamiatkovo chránených budov. Projekt metstkého úradu bol schválený s cieľom zníženia energetickej náročnosti a zlepšenia celkovej efektívnosti a funkčnosti budovy.

Žiadosť o pridelenie finančných prostriedkov schválili mestu v apríli tohto roka. Projekt obnovy budovy bol schválený v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR. Celkový rozpočet projektu je vyše 848-tisíc eur. Samospráva podpísala zmluvu o dielo so zhotoviteľom SOAR sk, a. s. v hodnote približne 570-tisíc eur.

„Projekt zahŕňa zateplenie stropu v podkrovných priestoroch, výmenu vykurovacích telies, výmenu žiarivkových svietidiel za LED svietidlá, výmenu okenných otvorov s lepšími tepelnotechnickými vlastnosťami, napojenie nového ohrievača teplej vody, zvýšenie mobility a debarierizácia schodiska v budove kina, stavebno-technickú obnovu fasády, strešnej krytiny, komplexnú obnovu vnútorných priestorov a vonkajších schodísk, zvýšenie energetickej hospodárnosti a efektívnosti prevádzky,“ uvádza mesto na internetovej stránke.

Ako dodáva samospráva, obnova budovy predstavuje dôležitý krok k zlepšeniu energetickej efektívnosti a udržateľnosti mestských budov. Realizácia projektu má priniesť úsporu energetických nákladov, zlepšenie pracovných podmienok a zvýšenie kvality poskytovaných služieb.