Vo Vysokých Tatrách vyhlásili mimoriadnu situáciu. Časť Cesty slobody je v havarijnom stave


Foto: Vo Vysokých Tatrách vyhlásili mimoriadnu situáciu. Časť Cesty slobody je v havarijnom stave Foto: Facebook/Vysoké Tatry

V pondelok 5. augusta vyhlásil primátor mesta Vysoké Tatry Jozef Štefaňák mimoriadnu situáciu na ceste II/537 v úseku Vyšné Hágy – Nová Polianka. Dôvodom je havarijný stav v tomto úseku Cesty slobody. Mesto o tom informovalo o večerných hodinách na sociálnej sieti.

„Od prvého momentu zistenia skutkového stavu sa začali intenzívne rokovania so Správou a údržbou ciest Prešovského samosprávneho kraja, oblasť Poprad. Rýchle zabezpečenie problémového úseku (osadenie značenia) a následne promptné riešenia, ktoré budú vykonané v krátkom čase,“ uvádza samospráva.

Mesto žiada vodičov, aby boli v danom úseku ostražití a hlavne trpezliví v prípadných obmedzeniach v tomto úseku. Doprava bude obojsmerne vedená v jednom jazdnom pruhu, regulovaná bude prenosným dopravným značením a svetelnou signalizáciou. 

„Za mesto Vysoké Tatry ma mrzí vzniknutá situácia. S kolegami na mestskom úrade sa snažíme rýchle a flexibilne riešiť vzniknutý problém v danom úseku. Sme si vedomí prebiehajúcej letnej sezóny u nás v meste Vysoké Tatry. Ale zdravie a bezpečnosť ľudí je na prvom mieste,“ dodal primátor Jozef Štefaňák.