Ďalšia záchranná akcia HZS: 14-ročný chlapec sa sám rozhodol vystúpiť na Rysy, rodičia sa s ním nevedeli spojiť


14-ročný chlapec sa sám rozhodol vystúpiť na Rysy, rodičom sa neozval

Foto: Ďalšia záchranná akcia HZS: 14-ročný chlapec sa sám rozhodol vystúpiť na Rysy, rodičia sa s ním nevedeli spojiť Foto: Horská záchranná služba – hzs.sk

V nedeľu 4. augusta bola Horská záchranná služba požiadaná rodičmi o pomoc pre 14-ročného chlapca, ktorý chcel v poobedných hodinách sám vystúpiť na Rysy. S chlapcom sa im opakovane nepodarilo spojiť, a tak po ňom začala HZS pátrať. 

„Počas realizácie pátracích úkonov sa s mladíkom podarilo spojiť pričom oznámil, že sa nachádza na vrchole Rysov a zároveň jeho rodičia požiadali o jeho evakuáciu,“ uvádza Horská záchranná služba na internetovej stránke

O súčinnosť bola požiadaná posádka VZZS z Popradu, ktorá spoločne s dvoma záchranármi HZS smerovala ku vrcholu Rysov a prepátravali turistický chodník, ktorý na vrchol vedie. Mladíka sa im podarilo lokalizovať na hrebeni Rysov.

Turista bol z terénu evakuovaný pomocou palubného navijaka a následne letecky transportovaný do Starého Smokovca, kde bol odovzdaný príslušníkom PZ SR, ktorí ho odovzdajú jeho rodičom,“ dodáva HZS.