Páchatelia sa v okrese Svidník vlúpali do domu. Odniesli si náradie, televízor či bazén, na miesto sa vrátili


Foto: Páchatelia sa v okrese Svidník vlúpali do domu. Odniesli si náradie, televízor či bazén, na miesto sa vrátili Foto: pexels.com

Štyria páchatelia vošli na oplotený pozemok rodinného domu v obci Príkra, kde vykopli uzamknuté vchodové dvere a vošli dnu. Dom prehľadali a odniesli si vŕtačky, kufrík s náradím, veci z kuchyne, potraviny, televízor, ďalekohľad, bazén, mobil a mnoho iných vecí. 

„Jeden z obvinených sa tohto konania dopustil napriek tomu, že bol už za taký čin v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdený okresným súdom,“ uvádza hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Do domu sa neskôr vrátili 

Traja z mužov sa do domu neskôr vrátili. Cez poškodené vchodové dvere vstúpili dnu a odniesli si posteľnú plachtu, reproduktor, finančnú hotovosť a šperky zo žltého kovu. Všetci štyria muži boli boli vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Svidníku obvinení z trestného činu porušovanie domovej slobody spáchaného v súbehu s trestným činom krádeže. Stíhaní sú na slobode.