Sabinov čaká masívna odstávka elektriny. Pozrite sa, či sa prerušenie distribúcie týka aj vás


Foto: Sabinov čaká masívna odstávka elektriny. Pozrite sa, či sa prerušenie distribúcie týka aj vás Foto: freepik.com/prproductions

Mesto Sabinov čaká trojdňová odstávka distribúcie elektriny. V tme tak v priebehu troch dní medzi 13. a 15. augustom ostanú desiatky domácností. Dôvodom odstávky je podľa mesta výmena rozvodných skríň a rekonštrukcia vysokonapäťového vedenia.

V utorok 13. augusta medzi 8:20 ráno a 16:30 poobede tak dôjde k odstávke domácností napojených na 6 elektromerov. V stredu 14. augusta medzi 7:30 ráno a 15:30 poobede dôjde z dôvodu rekonštrukcie vysokonapäťového vedenia k odstávke na uliciach 17. novembra, Baluvka, Bernolákova, J. Záborského, Jarková, Kvetná a Prídavková. K odstávke troch odberných miest dôjde aj na ulici SNP a ulici Kukučínova. 

Rovnaké ulici budú od elektrickej energie odseknuté aj vo štvrtok 15. augusta od 7:30 ráno do 15:30 poobede. „Toto prerušenie nevyvolala spoločnosť VSD, ale iný užívateľ distribučnej sústavy. Napriek tomu je nám ľúto, že práce, ktoré bezprostredne súvisia s opravou a pravidelnou údržbou distribučnej sústavy, obmedzia na nevyhnutný čas využívanie elektriny. Údržba je však kľúčová pre zabezpečenie spoľahlivej a bezpečnej distribučnej sústavy,“ vysvetlila Východoslovenská distribučná. 

Viac informácií o odstávke elektrickej energie sa dozviete na stránkach mesta