×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Kúpalisko v Stropkove je opäť zatvorené. V odobraných vzorkách boli prekročené limity baktérie


Foto: Kúpalisko v Stropkove je opäť zatvorené. V odobraných vzorkách boli prekročené limity baktérie Foto: Facebook/Kúpalisko Stropkov - oficiálna stránka

Mesto Stropkov informovalo o tom, že kúpalisko je opäť mimo prevádzky. Rozbor tohtotýždňových vzoriek vody z bazénov odhalil prekročené limity baktérie Staphylococcus aureus, tzv. zlatého stafylokoka. Z toho dôvodu je areál dočasne zatvorený. 

„Od spustenia prevádzky robíme všetko pre čo najvyššie pohodlie, ale aj bezpečnosť návštevníkov v celom areáli. Bohužiaľ, výsledky mikrobiologického rozboru nedopadli dobre. A to aj napriek tomu, že podľa usmernenia odborne spôsobilých osôb i hygienikov v maximálnej možnej miere aplikujeme do vody prostriedky pre udržanie bezchybnej kvality vody, nepretržite dbáme na hygienu a vykonávame opatrenia pre bezpečie a pohodlie návštevníkov,“ uvádza mesto.

Situáciu začali okamžite riešiť, ďalšie vzorky budú odobrané v pondelok, výsledky z týchto vzoriek budú známe vo štvrtok. Mesto v príspevku dodáva, že zdravie a bezpečnosť návštevníkov je pre nich na prvom mieste a robia všetko pre to, aby bol areál čo najskôr k dispozícii širokej verejnosti. 

Podobný prípad pred mesiacom

Koncom júna riešilo stropkovské kúpalisko podobný problém aj napiek tomu, že boli na sezónu pripravení. V jednom z troch bazénov bola nameraná zvýšená hodnota nežiaducich látok. Mesto muselo prijať nevyhnutné opatrenia a tento stav napraviť. Kúpalisko vtedy sprístupnili 5. júla.


Článok môžete dočítať zadarmo, ale môžete nás aj podporiť.

Prispejte nám na kávu, nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Chcem prispieť

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: