×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

V Paríži štartuje letná olympiáda: Slovensko reprezentuje len 28 športovcov, v akých športoch máme šance?


Foto: V Paríži štartuje letná olympiáda: Slovensko reprezentuje len 28 športovcov, v akých športoch máme šance? Foto: FB Olympics

Športový sviatok hostí francúzska metropola Paríž. Slávnostný otvárací ceremoniál sa uskutoční v piatok večer, hry potrvajú do 11. augusta. Slovensko poslalo na olympiádu do Paríža historicky najmenšiu výpravu, reprezentovať bude len 28 športovcov a športovkýň. Najväčšie šance na medialu máme v tradične úspešných športoch - vodnom slalome a športovej streľbe.

Športové zápolenia sa vo Francúzsku začali už začiatkom týždňa. Ide predovšetkým o kolektívne športy, ako sú futbal, či ragby, ktorých zápasy sa tradične na olympiádach konajú už pred oficiálnym otváracím ceremoniálom.Z našich zástupcov sa do hry zatiaľ dostala lukostrelkyňa Denisa Baránková, v kvalifikácii v streľbe z luku skončila na 48. mieste.


Slovensko zastúpenie v kolektívnych športoch nemá. Radosť našim priaznivcom by podľa predpokladov mali urobiť hlavne strelkyne Zuzana Rehák Štefečeková a Danka Barteková, či zástupcovia vodného slalomu Jakub Grigar a Eliška Mintálová.

Športová streľba

Strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková bola už na troch olympiádach a získala pre Slovensko jedno zlato a dve striebra. Šancu na medialu má aj športová strelkyňa Danka Barteková, ktorá z predošlých olympád priniesla bronzovú medailu. K ašpirantom na cenný kov však patrí aj strelec Patrik Jány v disciplíne so vzduchovou puškou.



Vodný slalom

Veľké nádeje vkladajú fanúšikovia, ale aj odborníci do slovenských zástupcov vo vodných športoch. Asi najväčšie očakávania sa spájajú s Matejom Beňušom, ktorý bol úspešný už na predchádzajúcich olympiádach a získal striebro. Rovnaký cenný kov v minulosti získal aj Jakub Grigar. Šance na cenný kov sa taktiež dávajú vodnej slalomárke Eliške Mintálovej a prekvapiť môže aj tretia zástupkyňa Slovenska v tomto športe Zuzana Paňková.


Najbližší program našich reprezentantov

Množstvo slovenských reprezentantov sa predstaví vo svojich kategóriách už v sobotu. Vo vodnom slalome sa pôjdu kvalifikačné jazdy, v ktorých zabojujú Eliška Mintálová a Matej Beňuš. V kvalifikácii sa predstaví tiež tenistka Anna Karolína Schmiedlová.

V nedeľu je na programe finále kategórie K1 vo vodnom slalome, kde očakávame výsledok Elišky Mintálovej. Do ringu v kategórii do 66 kilogramov vstúpi aj boxerka Jessica Triebelová.

Veľké dni môže slovenský šport zažiť v pondelok, utorok a stredu na budúci týždeň. V streľbe sa odohrá finále v kategórii trap, a v plnej permanencii budú aj vodní slalomári.


Článok môžete dočítať zadarmo, ale môžete nás aj podporiť.

Prispejte nám na kávu, nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Chcem prispieť

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: