Horskí záchranári pomáhali vo Vysokých Tatrách izraelskému turistovi, po ceste ich požiadala o pomoc aj Slovenka


Horskí záchranári pomáhali vo Vysokých Tatrách dvom turistom

Foto: Horskí záchranári pomáhali vo Vysokých Tatrách izraelskému turistovi, po ceste ich požiadala o pomoc aj Slovenka Foto: Horská záchranná služba – hzs.sk

V stredu 24. júla v popoludňajších hodinách prijalo Operačné stredisko tiesňového volania HZS žiadosť o pomoc pre 24-ročného izraelského turistu zo Zamkovského chaty. Počas zostupu z Malej Studenej doliny si poranil dolnú končatinu a nebol schopný ďalej pokračovať samostatne. 

Horskí záchranári na miesto vyrazili pozemne, muža ošetrili a transportovali do Starého Smokovca, kde bol odovzdaný do starostlivosti RZP. Na Zamkovského chate sa po príchode záchranárov nachádzala aj 20-ročná Slovenka, ktorá požiadala o pomoc zasahujúcich záchranárov. 

Žena začala počas túry pociťovať celkovú slabosť a nevoľnosť. Osoba bola na mieste vyšetrená a ošetrená, následne bola v sprievode horských záchranárov pozemne transportovaná do Starého Smokovca, odkiaľ pokračovala na vlastnú žiadosť samostatne v sprievode rodinných príslušníkov,“ dodáva HZS na internetovej stránke.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu