×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Novinky z výstavby Futbal Tatran Arény: Konateľ reaguje na kritiku ohľadom veľkosti štadióna


Foto: Novinky z výstavby Futbal Tatran Arény: Konateľ reaguje na kritiku ohľadom veľkosti štadióna Foto: Mesto Prešov

Práce na stavbe Futbal Tatran Arény v Prešove napredujú a štadión obyvateľom rastie pred očami. Výstavba začala v júli 2023 a v roku 2025 by sa mala stať dejiskom Majstrovstiev Európy do 21 rokov. Pôvodná lehota na prestavbu štadióna bola určená na 18 mesiacov od začiatku jeho výstavby. Spoločnosť Futbal Tatran Aréna aktuálne informuje o tom, ako výstavba pokračuje.

Vo štvrtok 18. júla sa konal 51. kontrolný deň, na ktorom účastníci konštatovali plynulý postup prác v rámci komplexu budovaného štadióna. Väčšina prác je schovaná v útrobách objektov, a preto nie sú na očiach verejnosti. 

Na hlavnej tribúne aktuálne stavbári montujú ústredné kúrenie, zdravotechniku, vzduchotechniku a elektrotechniku, pridala sa k tomu aj montáž okien. Na tribúnach B, C a D sa osadzujú trapézové plechy, montujú sedačky a viaceré rozvody a buduje sa odvodňovací systém. 


Konateľ vníma kritiku na veľkosť štadióna

Konateľ v reakcii na kritiku štadióna na sociálnych sieťach uviedol, že ju vníma. Na tému veľkosti budovaného štadióna pripomenul vo vyjadrení uznesenie vlády SR č. 115 z 27. februára 2013, ktorá sa týka financovania rekonštrukcie, modernizácie a budovania štadiónov na rok 2013 – 2022. 

„Ak sú kritické hlasy na veľkosť štadióna, tak podľa toho dokumentu bol prešovský štadión zaradený do kategórie EUFA 3 s kapacitou hľadiska do 5 500 divákov. Avšak postupom času sa štadióny v Trenčíne a Dunajskej Strede presunuli do vyššej kategórie – UEFA 4, kde sú zaradené štadióny v Košiciach, Trnave a Žiline,“ uvádza spoločnosť.

Ako dodáva, na tomto stave sa momentálne nedá nič zmeniť a podľa spoločnosti bolo potrebné urobiť patričné kroky v minulosti, keď sa schvaľovalo predmetné uznesenie. 

Článok môžete dočítať zadarmo, ale môžete nás aj podporiť.

Prispejte nám na kávu, nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Chcem prispieť

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: