×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Odpadková turistka na Sekčove usvedčila samu seba. Majiteľku desiatok krabíc prezradila dodacia adresa


Foto: Odpadková turistka na Sekčove usvedčila samu seba. Majiteľku desiatok krabíc prezradila dodacia adresa Foto: Facebook/ Prešov/ D. S.

Len prednedávnom sme vás informovali o probléme odpadkovej turistiky, s ktorou sa v Prešove v posledných týždňoch roztrhlo vrece. Napriek tomu, že si obyvatelia bytových domov platia na sídliskách za vývoz odpadu nemalé peniaze, im život komplikujú ľudia, ktorí si cudzie smetné stojiská jednoducho prisvojujú.

Svoje o tom vie aj obyvateľka Sekčova, ktorá sa so svojou poslednou skúsenosťou podelila na sociálnej sieti. Majiteľke krabíc, ktorá si stojisko na najväčšom prešovskom sídlisku prisvojila, sa však v tajnosti ostať dlho nepodarilo. Jej identitu odhalili dodacie listy prilepené na kartónových krabiciach. „Pani V. z Janovíka, zabudli ste si na Sekčove krabice,“ napísala autorka príspevku k zverejneným fotografiám.

Autorka zároveň naznačuje, že osoba, ktorá je za vývoz odpadkov k ich stojiskám zodpovedná, na adrese nebýva. „Ak tu pani býva, má od bedne čip, mala ich hodiť tam, kam patria. Čipy od týchto bední majú len tri vchody plus výšková bytovka. Odpad sa váži, otvor aj nádoba je obrovská. Kto býva na sídlisku vie, že toto je bežná prax,“ vysvetlila.

„Zastaví auto a vyloží odpad na zem, najlepšie večer, keď je tma. Krabice plné fliaš, či obalov z džúsov, mlieka položené vedľa kontajnera. Každý z nás platí dane. Ja tiež nevozím odpad na iné sídlisko, či dedinčanom pred dom,“ doplnila autorka.

Zdroj: Facebook/ Prešov


Autora je podľa niektorých Prešovčanov ukvapená, iní majú opačný názor

Podľa obyvateľov Prešova mohol byť problém úplne inde, ako sa môže zdať. „Niekto sa mohol sťahovať a pozháňal si krabice,“ komentoval jeden z diskutérov. Našli sa aj takí, podľa ktorých je toto riešenie menším zlom. „To už ako tie babky, čo striehnu na okne či niekto nehodí niečo do ich bedne, nezaparkuje na ich parkovisku na 5 minút. Vitajte na Slovensku. Nabudúce nech ich pani hodí do lesa alebo do Torysy a bude za hrdinku,“ dodáva ďalšia.

Našli sa však aj takí, ktorí vidia toto správanie ako problém, rovnako, ako autorka. „Veľakrát sa stáva, že z dediny sa vozí odpad do mestá,“ komentovala ďalšia diskutérka. „Tak my, Prešovčania, to zaplatíme, nie je problém. Len nech nám každý rok zdvíhajú poplatky za odpad,“ doplnila Jana. Je jedno, či je obyvateľkou bytového domu alebo nie, Prešovčania našli problém aj inde. „Tak či tak krabice mala poskladať a aspoň dať do príslušného kontajnera, to je všetko,“ zhodnotila obyvateľka sídliska

 

 

Článok môžete dočítať zadarmo, ale môžete nás aj podporiť.

Prispejte nám na kávu, nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Chcem prispieť

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: