V Prešovskom kraji platia výstrahy pred búrkami. V niektorých upozorňujú aj na vysoké teploty


V Prešovskom kraji platia výstrahy pred búrkami a vysokými teplotami

Foto: V Prešovskom kraji platia výstrahy pred búrkami. V niektorých upozorňujú aj na vysoké teploty Foto: pexels.com; úprava redakcie

Meteorológovia vydali výstrahy pre celé územie Slovenska aj na dnešný deň. V niektorých oblastiach platia výstrahy pred búrkami, v iných pred vysokými teplotami, no sú aj také v ktorých platia výstrahy aj pred búrkami, aj pred vysokými teplotami. Výnimkou nie sú ani okresy Prešovského kraja. 

Pre okresy Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Sabinov, Levoča, Prešov a Bardejov platia od 12:00 hod. do 00:00 hod. výstrahy druhého stupňa pred búrkami. V okresoch je zvýšená pravdepodobnosť výskytu silných búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 30 až 50 mm/30 min, s nárazmi vetra 70 až 110 kilometrov za hodinu a s krúpami.

V okresoch Svidník, Vranov nad Topľou, Humenné, Snina, Medzilaborce a Stropkov platia výstrahy prvého stupňa pred búrkami. Taktiež platia od 12:00 do 00:00 hod. V okresoch je zvýšená pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 mm/30 min, s nárazmi vetra 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami. 

Okrem toho v niektorých okresoch platia výstrahy prvého stupňa pred vysokými teplotami, a to konkrétne v okrese Prešov, Bardejov, Svidník, Vranov nad Topľou, Stropkov, Medzilaborce, Humenné a Snina. Tie platia od 12:00 do 19:00 hod. Miestami sa očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 až 34 stupňov Celzia. 



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj