Sobota prinesie do Prešovského kraja búrky a vysoké teploty. V niektorých okresoch sa očakáva až 37 stupňov Celzia


Sobota prinesie do Prešovského kraja búrky a vysoké teploty

Foto: Sobota prinesie do Prešovského kraja búrky a vysoké teploty. V niektorých okresoch sa očakáva až 37 stupňov Celzia Foto: pexels.com; úprava redakcie

V sobotu 13. júla platia pre okresy Prešovského kraja výstrahy pred búrkami a taktiež pred vysokými teplotami. V okresoch Kežmarok, Poprad, Levoča, Sabinov, Prešov, Bardejov, Svidník, Stropkov, Vranov nad Topľou, Humenné, Snina a Medzilaborce platia výstrahy prvého stupňa pred búrkami, a to od 11:00 až do nedele 8:00 hod. 

Okrem toho platia v okresoch Levoča, Sabinov, Prešov, Bardejov, Svidník a Stropkov výstrahy prvého stupňa pred vysokými teplotami, a to od 12:00 do 19:00 hod. Miestami sa očakáva teplota vzduchu 33 až 34 stupňov Celzia. 

Pre okresy Vranov nad Topľou, Humenné, Snina a Medzilaborce platia od 12:00 do 19:00 hod. výstrahy druhého stupňa pred vysokými teplotami. Ojedinele sa očakáva dosahovanie teploty vzduchu 35 až 37 stupňov Celzia.

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov.  Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ dodáva SHMÚ.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj