Fontány nefungujú ani v polovici júla. Sťažujú sa aj na nedostatočnú prípravu mesta pred letnými horúčavami


Prešovčanom chýbajú fontány. „Kde sú tie časy, keď nás osviežovali?“

Foto: Fontány nefungujú ani v polovici júla. Sťažujú sa aj na nedostatočnú prípravu mesta pred letnými horúčavami Foto: Mesto Prešov

Prešovčanom v meste chýbajú fontány. Čoraz viac občanov spomína na časy, keď v meste fungovali a oni pri nich mohli tráviť voľné chvíle. Mnohí sú presvedčení, že za to môže prechod správy fontán pod Mestský podnik služieb Prešov, ktorý sa stále len formuje. Mesto vraj argumentuje dlhodobým zanedbaním a investičným dlhom, no občania majú pochybnosti, či je to jediný dôvod.

Áno, ušetrí sa, ak to má v správe mestská firma, sám to podporujem, ale je nevyhnutné, aby sa kvalita služieb prinajmenšom zachovala, ideálne aj zvyšovala, čo je isto aj cieľom vedenia mesta,“ hovorí jeden z občanov.

Minulé roky mali fontány v správe súkromné spoločnosti a hoci sa do ich modernizácie neinvestovalo komplexne, fontány fungovali už v máji alebo začiatkom júna. „Prečo fontaniári nezorganizujú verejnú zbierku na obnovu fontán v meste?“ Pýtajú sa občania na sociálnej sieti.

Na sídlisku II. si obyvatelia všímajú, že keď prší, fontána strieka, ale keď je slnečno a horúco, nefunguje. „A tento rok nechcem klamať, ale ešte asi ani nešla,“ dodáva obyvateľka mesta. „Nazvala by som to ignoráciou potrieb obyvateľov. Kedysi, sa polievali a zametali aj cesty, a to celkom pravidelne. Ak pozriem že napríklad na sídlisku II. si chodili staršie ročníky sadnúť aspoň k fontáne, toto je čistý teror .A prečo.“ Pokračuje Prešovčanka.

Rovnako sa množia sťažnosti, že je v meste horúco a nie je sa kde schladiť. Tento problém však nevyriešia fontány, ale mestská zeleň. Ľudia poukazujú na iné mestá ako Trnava, kde fontány fungujú, voda tečie a tam, kde fontány nie sú, osviežuje vodná hmla. Stromy a rastliny tam dotvárajú príjemné prostredie.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Zdroj: Facebook/Prešov

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj