Humenčanov čaká odstávka. Podchod pri železničnej stanici sa uzavrie už zajtra


Foto: Humenčanov čaká odstávka. Podchod pri železničnej stanici sa uzavrie už zajtra Foto: Mesto Humenné

Leto v Humennom budú sprevádzať odstávky spojené s rekonštrukciou lokálnych železníc. Rekonštrukcie spojené s elektrifikáciou úseku Humenné - Bánovce nad Ondavou prebiehajú pod záštitou železníc už od septembra minulého roka. Ako však hovorca mesta Marián Škuba referoval, odstávky budú pokračovať aj toto leto.

Rekonštrukcia, ktorá prebieha vo viacerých etapách potrvá ešte dlhé týždne. „Prvá etapa prác a s ňou spojenej úplnej výluky v úseku Humenné – Strážske má trvať do októbra 2024,“ uvádza mesto. Na paškál si v letných mesiacoch zoberú aj železničný podchod, ktorý bude už od zajtra 9. júla čiastočne uzatvorený. „Výstavba nového železničného nástupišťa sa bude spájať aj so strednou časťou podchodu, preto bude čiastočne uzatvorený,“ vysvetlilo mesto.

Zdroj: Mesto Humenné


Ako doplnili, uzávierka sa týka takzvaného tunela pod železničnou traťou, pričom k uzávierke by malo dôjsť na vchode od futbalového štadióna. „Vchody od parku ‘Jednička’ a od železničnej stanice budú pre verejnosť aj naďalej prístupné, ale iba na vzájomný priechod (popod cestnú komunikáciu),“ ozrejmilo mesto.

Uzávierka by mala potrvať celé týždne. Ako mesto osvetlilo, od zajtrajšieho plánovaného štartu by mala byť komunikácia uzatvorená v priebehu celých letných prázdnin. K opätovnému otvoreniu by tak malo dôjsť až v septembri. Rekonštrukcia by tak podľa mesta mohla trvať 10 až 12 týždňov. 


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Najnovšie správy