FOTO: Štadión im rastie pred očami. Futbal Tatran Aréna v Prešove už má nové sedačky


FOTO: Štadión im rastie pred očami. Futbal Tatran Aréna v Prešove už má nové sedačky Foto: Facebook/ Prešov

O výstavbe nového štadióna prešovských Koňarov Futbal Tatran Aréna sa v posledných týždňoch šíri množstvo informácií. Jedným z problémov, ktorý trápil Prešovčanov aj fanúšikov prešovského futbalu bol fakt, že aktuálny výzor novobudovanej arény sa líši od pôvodných návrhov. Problémom je najmä zelená vlnitá strecha, ktorú miestny vnímajú ako návrat štvrtej cenovej.

Takáto vizáž dlho očakávaného štadióna podľa fanúšikov nie je hodná tretieho najväčšieho a zároveň krajského mesta. „To tam vážne nechajú na streche ten zelený vlnitý plech a ničím to nezakryjú? Dedinský štadión,“ konštatoval jeden z diskutérov. O problémoch, ktoré sú pre fanúšikov neprekročiteľnou bariérou sme vás však už v našom článku informovali. Témou dneška je blížiaca sa finalizácia samotnej výstavby, ktorá mnohých fanúšikov nenecháva chladnými.

Na tribúnach sa zjavili sedačky, farbami ostali verné tímu 

Dátum finalizácie prešovského štadióna sa neúprosne blíži. Hluk stavebných strojov tak v okolí počuť o to intenzívnejšie. Na štadióne sa však objavilo niečo, čo dáva fanúšikom nádej na blížiacu sa otváračku. Na tribúnach žiaria ostro zelené sedačky. Výstavba Futbal Tatran Aréna - začiatok júla. Začali dávať sedačky na tribúny,“ napísal Vladislav k záberom zo štadióna, ktoré zverejnil na sociálnej sieti. 


Zdroj: Facebook/ Prešov

Mesto Prešov tak podľa odhadov finálny dátum stihne. Pôvodná lehota na prestavbu krajského štadióna bola určená na 18 mesiacov od začiatku jeho výstavby. Dôvodom je organizácie majstrovstiev Európy do 21 rokov, ktoré by sa na novovybudovanom štadióne mali odohrať už v budúcom roku. Samospráva, mesto aj Slovenský futbalový zväz by tak finalizáciu výstavby chceli vidieť už v decembri tohto roka. Ako však scenéria z fotografií pripomína, robotníci majú pred sebou ešte veľký kus práce.

Zdroj: Facebook/ Prešov