Vo Vysokých Tatrách potrebovali počas včerajšieho dňa pomoc horských záchranárov dve české turistky


Vo Vysokých Tatrách potrebovali pomoc HZS dve české turistky

Foto: Vo Vysokých Tatrách potrebovali počas včerajšieho dňa pomoc horských záchranárov dve české turistky Foto: Horská záchranná služba – hzs.sk

V stredu 3. júla potrebovali vo Vysokých Tatrách pomoc horských záchranárov dve české turistky. V prvom prípade si 30-ročná žena spôsobila úraz dolnej končatiny, v druhom prípade potrebovala pomoc 43-ročná turistka po páde pri zostupe zo Slavkovského štíta. 

30-ročná turistka sa nachádzala pri Rázcestí pod Húpačkami, v dôsledku úrazu dolnej končatiny nemohla ďalej pokračovať. Záchranári HZS ženu po príchode na miesto vyšetrili, zranenú končatinu zafixovali a terénnou štvorkolkou HZS ju transportovali do Starého Smokovca. HZS na internetovej stránke dodáva, že tam ju do starostlivosti prevzala privolaná posádka RZP.

V poobedňajších hodinách boli záchranári HZS Oblastného strediska Vysoké Tatry požiadaní o pomoc pre 43-ročnú českú turistku. Žena sa pri zostupe zo Slavkovského štíta v oblasti Pod Ostrým hrebeňom pri páde zranila. 

Poranila si hornú končatinu, o súčinnosť bola požiadaná aj posádka VZZS z Popradu, po medzipristátí v Starom Smokovci zobrala na palubu záchranára HZS. Žena bola vyšetrená, po zafixovaní zranenej končatiny bola letecky prevezená do nemocnice v Poprade. HZS o tom informuje na internetovej stránke.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu