VIDEO: Kaplán v Snine sa obul do festivalu. Podľa neho je pre satanizmus prekliate biokúpalisko Rybníky


Foto: VIDEO: Kaplán v Snine sa obul do festivalu. Podľa neho je pre satanizmus prekliate biokúpalisko Rybníky Foto: iStock, Facebook/ Rock Pod Kameňom

Veriaci na omši si počas sobotnej kázne v Snine údajne vypočuli prejav kaplána, ktorý odsúdil rockový festival. Veriacim mal kázať o tom, že kvôli rockovému festivalu Rock pod kameňom je prekliate biokúpalisko Rybníky. Tie mali, podľa jeho slov, prestať fungovať kvôli satanistickým rituálom, ktoré sa na mieste konajú.

Veriaci, ktorí chrám navštívili, neverili vlastným ušiam. Počas omše mal spomínať aj primátora mesta Snina, ktorý by, ako správny kresťan, mal podľa jeho názoru festivalu zabrániť. Podľa veriacich, ktorí si kázeň vypočuli mal miestny kaplán hovoriť o tom, ako ústami spevákov hovorí samotný Satan.


Tisícovú dotáciu na festival malo mesto smerovať fare

V priebehu kázne sa mal dopracovať aj k téme peňazí. Tvrdil, že dotáciu vo výške 30-tisíc eur, ktorú mesto udelilo festivalu, malo dať radšej na farský festival. Incident vyšiel na svetlo sveta potom, čo správu o údajnej „démonickej kázni“ zverejnil facebookový portál Dianie v Snine. V správe, ktorú obdržali sa ďalej píše o tom, ako mal kňaz spevákovi jednej z kapiel priať, aby nemal hlas. Na festivale pritom vystúpila aj kultová kapela Olympic, ktorá v Česku a na Slovensku pôsobí už od 60. rokov.

Galéria: 6 fotiek

„Hovorí to ten kaplán, ktorý keď počul, že je pridelený do Sninskej fary, tak bol zhrozený, že ide do takej dediny. Bol som na tej omši a nielen ja som bol zhrozený,“ dodal anonym v správe. 



Ľudia ostali po slovách kňaza zhrození

Obyvatelia Sniny aj podporovatelia festivalu ostali z tvrdení kňaza v šoku. Nechápu, ako môže podobné vety vysloviť. „Jasné, na farský festival. Dosť majú peňazí ale jediné dobré, čo sa v Snine deje a načo prilákajú ľudí by najradšej zrušili. Smutné...“ komentoval jeden z komentujúcich. „A to neviete, čo rozprával vo štvrtok deťom na detskej omši. Aké pekné veci prial tým ,satanistom’,“ dodala ďalšia diskutérka.

Našli sa však aj takí, ktorí sa svojho duchovného zastali. „Ale veď sa nepohoršujte, veď kňaz musí upozorňovať na niektoré veci, veď keď ste rodič, tiež nedovolíte ísť svojmu decku korčuľovať sa na jazero, kde je tenký ľad,“ prispel do diskusie ďalší komentujúci.


O vyjadrenie k situácii sme požiadali aj primátora mesta Snina Petra Vološina. Správu budeme o jeho vyjadrenie aktualizovať.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: