V Spišskom Bystrom došlo k tragickému požiaru rodinného domu: Muža sa nepodarilo zachrániť


Foto: V Spišskom Bystrom došlo k tragickému požiaru rodinného domu: Muža sa nepodarilo zachrániť Foto: Ilustračné – Redakcia

V sobotu 29. júna v ranných hodinách približne o 6:25 hod. bol ohlásený požiar rodinného domu v Spišskom Bystrom v okrese Poprad. Požiar sa rozhorel v suteréne. Hasiči našli v dome jednu osobu, ktorú sa nepodarilo zachrániť. 

Na mieste zasahovalo sedem príslušníkov Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade z hasičskej stanice Poprad s troma kusmi hasičskej techniky a členovia DHZO Kravany a Spišské Bystré. 

„Hasičská jednotka odstavila objekt od prívodu energií, vytvorila útočný prúd a pomocou búracej sekery násilne vnikla do uzatvoreného priestoru, kde bola na zemi nájdená osoba bez známok života,“ uvádza hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove Miroslava Knišová.

Hasiči postihnutú osobu vyniesli do bezpečného priestoru a okamžite začali s jej resuscitáciou. Aj napriek veľkej snahe záchranných zložiek bola resuscitácia neúspešná a lekár skonštatoval smrť. Požiar sa zasahujúcim hasičom podarilo krátko po 10:00 hod. zlikvidovať. 

„Následne objekt odvetrali pomocou pretlakovej ventilácie a vykonali záverečný prieskum objektu s negatívnym výsledkom. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania. Z dôvodu silného zadymenia hasiči zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch,“ dodáva Miroslava Knišová.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: