Ženu, na ktorú na zastávke v Poprade spadlo sklo, mesto údajne nekontaktovalo. Situáciu rieši s právnikom


Foto: Ženu, na ktorú na zastávke v Poprade spadlo sklo, mesto údajne nekontaktovalo. Situáciu rieši s právnikom Foto: L. P.

Vo štvrtok 6. júna pred 15:00 hod. došlo na zastávke pri Dome kultúry v Poprade ku kurióznej nehode. Na ženu, ktorá čakala na autobus, spadlo sklo zo strechy zastávky. Ako uviedla sestra zranenej, žena ležala v nemocnici s otrasom mozgu. V nedeľu 9. júna bola z nemocnice prepustená, no aj po týždňoch od incidentu má zdravotné problémy.

Mesto hneď po incidente začalo situáciu riešiť s firmou euroAWK, pod správu ktorej prístrešky patria a taktiež s dodávateľom prístreškov mmcité sk s.r.o. Prístrešky sú aktuálne uzatvorené a expertíza odhalila skutočnosti, podľa ktorých sa musia vymeniť strešné sklá na 67 prístreškoch v meste Poprad.


Mesto zranenú ženu nekontaktovalo

Ako uviedla pre Prešovak.sk sestra poškodenej ženy, mesto ju po incidente osobne nekontaktovalo. „Už chodí do práce, no hlava ju stále bolí, takže je na liekoch každý deň. Dopadlo to dobre, snáď nebude mať trvalé následky,“ dodáva sestra zranenej.

Situáciu riešia cez právnika. Trestné oznámenie zatiaľ neplánujú podať vzhľadom na to, že trestné oznámenie už podala spoločnosť euroAWK na dodávateľa mmcité sk s.r.o. V tomto trestnom oznámení bola zranená žena predvolaná a vo veci vypovedala.

Právnik v tejto veci dáva dokopy dokumenty, ktoré máme. Čakáme na bodové ohodnotenie zo Sociálnej poisťovne. Uvidíme, aké kroky navrhne právnik,“ dodáva pre Prešovak.sk sestra zranenej ženy.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: