Kúpalisko v Stropkove zostáva zatvorené. V jednom z bazénov bola nameraná zvýšená hodnota nežiaducich látok


Foto: Kúpalisko v Stropkove zostáva zatvorené. V jednom z bazénov bola nameraná zvýšená hodnota nežiaducich látok Foto: Ilustračné – Facebook/Kúpalisko Stropkov

Mesto Stropkov informovalo o tom, že areál letného kúpaliska ostáva zatvorený aj napriek tomu, že je na sezónu pripravený. V jednom z troch bazénov bola nameraná zvýšená hodnota nežiaducich látok. 

Na spustenie prevádzky je potrebné overiť kvalitu vody autorizovaným laboratóriom a následne hygienikmi z RÚVZ vo Svidníku. Práve počas tohto posledného kroku bola nameraná zvýšená hodnota nežiaducich látok. Mesto muselo prijať nevyhnutné opatrenia a tento stav napraviť. 

„Malý bazén sme vypustili a vykonali potrebné kroky, aby bola kvalita vody bezchybná. Nové vzorky boli odobrané dnes ráno, na výsledky si však budeme musieť počkať do začiatku budúceho týždňa,“ uviedlo v piatok 28. júna na sociálnej sieti mesto.

Mesto sa za vzniknutú situáciu ospravedlňuje a robí všetko pre to, aby bol areál pripravený a aby mohli návštevníci na kúpalisku stráviť príjemné chvíle počas celého leta.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: