Nová autobusová linka spája populárne turistické destinácie: Zo Starého Smokovca sa dostanete do Nového Targu


Foto: Nová autobusová linka spája populárne turistické destinácie: Zo Starého Smokovca sa dostanete do Nového Targu Foto: imhd.sk

Pre návštevníkov Vysokých Tatier je pripravená nová autobusová linka, ktorou sa počas víkendov dostanú zo Starého Smokovca až do Nového Targu. Linka spája populárne turistické destinácie a umožňuje pohodlný presun medzi Slovenskom a Poľskom. 

Spojenie premáva na trase Starý Smokovec – Tatranská Lomnica – Tatranská Kotlina – Ždiar – Jurgów –  Bukowina Tatrzańska – Białka Tatrzańska – Nowy Targ. Spoje premávajú počas víkendov dvakrát denne. Zo Starého Smokovca odchádzajú o 11:15 a 17:15 hod. z Nového Targu o 9:25 a 15:10 hod. 

Cesta medzi začiatočnou a konečnou zastávkou trvá približne hodinu a pol. Lístky je možné zakúpiť priamo u vodiča, platby prijíma v poľských zlotých a v eurách. Nová linka je výsledkom úspešnej spolupráce Malopoľského vojvodstva, Prešovského samosprávneho kraja, dopravcu Koleje Malopolskie a organizátora IDS Východ.

„Nové autobusové spojenie Vysokých Tatier s Poľskom predstavuje významný krok k zlepšeniu cezhraničnej dopravy a podporuje turistický ruch v oboch krajinách. Pre slovenských turistov to znamená ľahší prístup k poľským horským strediskám a kúpeľným mestám, zatiaľ čo poľskí návštevníci môžu pohodlne objavovať krásy Vysokých Tatier,“ uviedol predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský na internetovej stránke PSK.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: