Ako sa vyhnúť okradnutiu na kúpalisku? Nerobte klasické chyby


Foto: Ako sa vyhnúť okradnutiu na kúpalisku? Nerobte klasické chyby Foto: pexels.com – Markus Spiske

Polícia Slovenskej republiky varuje ľudí pre hrozbou krádeže na letných kúpaliskách. Na Slovensku sú už mnohé letné kúpaliská otvorené, no so zábavou prichádza aj hrozba straty osobných vecí. Zlodeji číhajú na každý detail.

Polícia prichádza prostredníctvom svojho profilu s radami ako predísť strate peňazí, ale aj ako sa vyhnúť nepríjemným opletačkám s vybavovaním dokladov po krádeži. „Letná sezóna na kúpaliskách sa rozbieha a preto vyzývame všetkých návštevníkov kúpalísk, aby dbali na svoju bezpečnosť a chránili svoj majetok pred krádežami. Letné obdobie a kúpaliská sú častým cieľom zlodejov, preto je dôležité dodržiavať niekoľko základných pravidiel,“ upozorňuje polícia. 

Prvé najdôležitejšie pravidlo je, že nesmieme nenechávať nikdy cennosti bez dozoru. „Svoje osobné veci, ako sú peňaženky, mobily a kľúče, nenechávajte voľne položené. Využívajte uzamykateľné skrinky alebo ich majte stále pri sebe.“ varuje polícia.


Druhým zásadným pravidlom je ostražitosť. Aj keď si odskočíte od svojich vecí, neustále si všímajte čo sa okolo deje. „Vnímajte svoje okolie a podozrivé správanie osôb. Ak si všimnete niečo nezvyčajné, neváhajte to oznámiť plavčíkom alebo priamo polícii.“

Tretia rada sa týka našich áut, ktoré sú odstavené aj niekoľko hodín bez dozoru a často sa stávajú terčom zlodejov práve v bezprostrednej blízkosti kúpalísk. „Zabezpečte svoje vozidlá. Ak prichádzate na kúpalisko autom, nenechávajte cennosti na viditeľných miestach a auto riadne uzamknite,“ taktiež je vhodné fyzicky skontrolovať, či sa auto naozaj zamklo, pretože niekedy zvukový signál nie je počuť.

Dodržiavaním týchto jednoduchých opatrení môžete prispieť k tomu, aby vaše leto bolo plné len príjemných zážitkov a bez nepríjemných prekvapení a opletačiek okolo vybavovania nových dokladov. „Polícia je tu, aby vám pomohla a ochránila vás, ale vaša opatrnosť je prvým krokom k bezpečnosti.“

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: