Prešovský zimák ostane bez hernej kocky aj v ďalšej sezóne. Mesto reaguje na špekulácie


Foto: Prešovský zimák ostane bez hernej kocky aj v ďalšej sezóne. Mesto reaguje na špekulácie Foto: Facebook/ Za šport v meste Prešov

Prešovská radnica bola obvinená, že ani dva roky po obdržaní dotácie od Prešovského samosprávneho kraja nebola schopná ukončiť obstarávanie na upevnenie hernej kocky v priestoroch zimného štadióna. Ľudia zo skupiny Za šport v meste Prešov špekulujú o tom, že zimný štadión ostane aj v novej sezóne bez hernej kocky. 

Mesto Prešov ako obstarávateľ už po štvrtýkrát presunulo lehotu na predkladanie ponúk. Z pôvodného termínu 6. mája, kedy mali byť otvorené obálky s ponukami, je novým termínom 31. júl 2024. Predpokladané trvanie prác je 90 dní, teda septembrové zápasy hokejových súťaží na prešovskom zimáku budú bez tejto techniky,“ píšu vo svojom tvrdení.

Správa vzbudila silné emócie a chladných nenechala ani fanúšikov prešovského hokeja. „Ani som si iné nemyslela. Typické mesto Prešov, hlavne, že ide si úvodný puk hodiť, by som sa ho hanbila do ruky chytiť, aj na zimák prísť,“ okomentovala jedna z diskutérov. 


Správa nepotešila fanúšikov prešovského hokeja, čo na to mesto?

Na špekulácie reagovala aj radnica. Proces verejného obstarávania sa podľa magistrátu predlžuje „vzhľadom na cielené zahlcovanie radnice stovkami žiadostí o vysvetlenia k projektovej dokumentácii od jedného konkrétneho dodávateľa“. Ako pre Prešovak povedal hovorca mesta Michal Hudák,  tento dodávateľ svojim konaním „sabotuje verejnú súťaž“.

S obštrukciou by mohla pomôcť aj nová legislatíva o verejnom obstarávaní. Mesto vidí výstavbu do jesene reálne. „Ak by súčasné VO skončilo bez víťaza, mesto Prešov vyhlási v auguste ďalšie VO už v zmysle nového zákona o verejnom obstarávaní. Dodávatelia predbežne garantujú dodanie prác a skolaudovanie diela do októbra 2024,“ priblížil Hudák s tým, že prípravné práce prebehnú pod záštitou spoločnosti Prešov Real už v auguste. „Bez kocky by mal byť iba štart sezóny, v jej priebehu bude herná kocka nainštalovaná,“ uzavrel hovorca.

 

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: