Obľúbený pedagóg a zanietený turista Ján Slávik z Prešova oslávil 104. narodeniny


Foto: Obľúbený pedagóg a zanietený turista Ján Slávik z Prešova oslávil 104. narodeniny Foto: Mesto Prešov

Obľúbený pedagóg a zanietený turista z Prešova Ján Slávik oslávil 24. júna krásne životné jubileum. K 104. narodeninám mu prišiel osobne popriať aj viceprimátor mesta Prešov Peter Krajňák. Prešovčan Ján je aj v tomto veku veľmi aktívny senior. 

Ako informuje mesto Prešov na internetovej stránke, veľmi rád číta a taktiež trávi čas v prírode. Narodeniny oslávil s rodinou na Domaši. Ján Slávik bol dlhé roky obľúbeným učiteľom. Prežil vojnu, zmeny režimov a najradšej spomína na svoj turistický klub Boganča. Tento klub vytvoril s priateľmi. 

Pán Ján má aj recept na dlhý a plnohodnotný život: „Nepiť, nefajčiť, veľa sa hýbať a nikdy nerobiť nad svoj limit.“ S láskou spomína na svoju manželku, ktorá mu bola veľkou oporou. Vychovali spolu syna a dcéru a momentálne mu radosť robí rodina, vnúčatá a pravnúčatá. 

Ako učiteľ pôsobil na desiatich miestach, jeho posledným pôsobiskom bola Stredná ekonomická škola (Obchodná akadémia). Od roku 1981 si užíva dôchodok a dobrú náladu rozdáva všade naokolo. Ako dodáva mesto Prešov, v meste aktuálne žije 21 obyvateľov vo veku viac ako 100 rokov, z toho 14 žien a 7 mužov.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: