VIDEO: Krajská kriminálka zadržala v Prešove dílera drog priamo pri čine


Foto: VIDEO: Krajská kriminálka zadržala v Prešove dílera drog priamo pri čine Foto: Snímka obrazovky z videa, FB – Polícia SR – Prešovský kraj, úprava redakcie

Policajti krajskej prešovskej kriminálky zadržali v utorok 25. júna dílera drog priamo pri čine. Došlo k tomu po dlhodobom monitorovaní drogovej scény v teritóriu mesta Prešov a v širšom okolí. Zásah sa im podarilo zachytiť na kameru. 

„Počas cielenej policajnej akcie, za účasti policajtov pohotovostného policajného útvaru KR PZ v Prešove, bol podnikateľ z Prešova, ktorý ako díler zásoboval užívateľov drog v Prešove a jeho okolí zadržaný skôr, ako mohol omamné látky poskytnúť svojim odberateľom,“ uvádza prešovská polícia na sociálnej sieti.

Počas tejto akcie boli zaistené drogy, ktoré mal podnikateľ pri sebe. Ich predajom pre seba získaval finančný prospech, ktorý mu umožňoval pohodlný život. Bola vykonaná aj domová prehliadka, pri ktorej boli zaistené ďalšie podozrivé látky, tie budú predmetom znaleckého skúmania. 

„Zadokumentované konanie zadržaného podnikateľa, ktorý bol dlhodobo v hľadáčiku prešovskej krajskej kriminálky, odhalilo podstatnú časť mozaiky a táto začína postupne poskytovať ucelenejší obraz v súvislosti s predajom drog na teritóriu Prešovského kraja, na odhaľovaní ktorej krajskí kriminalisti aktívne pracujú,“ dodáva polícia.

So zadržaným sú vykonávané procesné úkony, v prípade dokázania viny mu za drogovú trestnú činnosť hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov. Video z tejto akcie nájdete na tomto odkaze.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: