Vodiči v Prešove nedodržiavajú rýchlosť a jazdia pod vplyvom alkoholu či drog. Šokujúce štatistiky z ciest


Foto: Vodiči v Prešove nedodržiavajú rýchlosť a jazdia pod vplyvom alkoholu či drog. Šokujúce štatistiky z ciest Foto: Ilustračné/iStock.com

V priebehu minulého týždňa sa v Prešovskom kraji odohralo 44 dopravných nehôd. Našťastie, pri týchto nehodách nedošlo k úmrtiu, no ťažké zranenia utrpeli 3 osoby a ľahšie zranenia si odnieslo dokopy 18 ľudí.

Veľkým problémom na prešovských cestách je stále alkohol za volantom. Časté policajné kontroly sa tomu snažia zamedziť, no aj napriek tomu nie je situácia ideálna. Minulý týždeň bolo pod vplyvom alkoholu  spôsobených 6 nehôd, pričom alkohol bol zistený až u 48 účastníkov cestnej premávky. Z tohto počtu bolo 10 pozitívnych dychových skúšok do 0,48 promile a 5 nad 0,48 promile. V 29 prípadoch išlo o nemotorových účastníkov. Okrem toho boli u 4 vodičov zistené omamné a návykové látky.

V rámci celokrajskej osobitnej kontroly bolo odhalených celkovo 125 porušení pravidiel cestnej premávky. Najčastejším priestupkom bolo prekročenie povolenej rýchlosti, ktoré bolo zistené v 39 prípadoch.

Počas týždňa prebehli aj akcie organizácie ROADPOL, 21. júna boli počas tejto 24-hodinovej akcie zadržané 4 vodičské preukazy. Išlo o priestupky a trestné činy, ktoré sa týkali prítomnosti alkoholu alebo drog za volantom.


Dňa 22. júna sa uskutočnil spoločný výkon služby dopravnej polície v Poprade. Počas tejto akcie bolo zaznamenaných 34 priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Medzi 17. a 23. júnom prebiehali v rámci harmonogramu dopravno-preventívnych akcií organizácie ROADPOL kontroly zamerané na zákaz požitia alkoholu a iných návykových látok. Policajti odhalili 4 priestupky a 2 trestné činy. Z dôvodu zistenia drog boli zistené 2 priestupky a 1 iný trestný čin. Celkovo bolo zadržaných 6 vodičských preukazov.

Alarmujúce čísla vyplývajúce z policajných štatistík poukazujú na nezodpovednosť vodičov, ktorí okrem seba ohrozujú aj ostatných účastníkov cestnej premávky. 

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj