Vodiči, na tomto mieste v Prešove zvýšte pozornosť. Je možné, že prednosť v jazde nedostanete


Foto: Vodiči, na tomto mieste v Prešove zvýšte pozornosť. Je možné, že prednosť v jazde nedostanete Foto: Facebook/Dopravny servis PO a okolie

Prešov, rovnako ako mnohé iné mestá, sa potýka s problémami na cestách. Arogancia, neohľaduplnosť a nerešpektovanie dopravných predpisov sú každodennou realitou pre mnohých vodičov.

Jedným z častých problémov je nerešpektovanie prednosti v jazde na frekventovanej prešovskej križovatke, konkrétne na mieste výjazdu od ZOC Koral a McDonald’s na cestu Armády generála Svobodu. Na situáciu upozorňujú vodiči čoraz častejšie. „Už dvakrát sa mi stalo, že mi nebola daná prednosť v jazde, hoci značky boli jasne viditeľné. Namiesto ospravedlnenia mi dotyčný ešte ukázal prostredník,“ zdieľa svoje skúsenosti jeden z vodičov. Ak by každý vodič dodržiaval pravidlá a prejavoval viac ohľaduplnosti, cesty by boli oveľa bezpečnejšie.

Rovnako dôležité je preto byť pripravený na nepredvídateľné situácie. „Keby som sa nesprával opatrne a nerátal s tým, že mi niekto môže nedať prednosť, mohlo by dôjsť k nehode. Trochu inteligencie a slušného správania by nemalo nikomu chýbať,“ dodáva ďalší vodič.

Arogantné správanie za volantom nie je bohužiaľ výnimkou. „Niečo podobné sa stalo švagrinej - chlapík potom takto zastal pred ňou ako to auto pred vami, vystúpil z auta, prišiel k nej a povedal: “Viete, kto tu má prednosť? Ja mám prednosť!” A odišiel naspäť do auta - ona sa nezmohla ani na slovo - toľká arogancia.

Tieto situácie nie sú ojedinelé a na niektorých križovatkách sa dejú dennodenne. Sťažnosti vodičov stále pribúdajú, no ani napriek tomu sa situácia na tejto križovatke nezlepšuje. Viacero vodičov navrhuje, aby sa o tento prípad začala zaujímať polícia. Je nevyhnutné dodržiavať dopravné predpisy. Zlepší to napätie a bezpečnosť na cestách.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook/Dopravny servis PO a okolie