FOTO: Výstavba Futbal Tatran Arény v plnom prúde. Od návrhu sa líši, čo na to fanúšikovia?


FOTO: Výstavba Futbal Tatran Arény v plnom prúde. Od návrhu sa líši, čo na to fanúšikovia?
Galéria: 15 fotiek
Foto: Facebook/ Prešov/ V. V.

Výstavba dlho očakávaného štadióna prešovských Tatranistov prebieha v plnom prúde. Projekt, ktorý odštartoval v lete minulého roka, si za posledných niekoľko mesiacov prešiel niekoľkými skúškami. Už zakrátko po štarte prerábky zhotoviteľ odstúpil od zmluvy, nakoľko termíny dodania zrevidovanej projektovej dokumentácie nedorazili včas. Napriek problémom však vo výstavbe už o pár týždňov pokračoval.

Hrubá stavba štadióna je v súčasnom stave hotová, na mieste kedysi ošarpanej budovy sa tak dnes rysuje stavba, ktorú si už prešovský Koňari dokážu priblížiť k pôvodnému návrhu. 

Galéria: 15 fotiek

Výstavba sa už začiatkom roka predražila 

Prvá etapa výstavby Futbal Tatran Arény mala pôvodne stáť 16 miliónov. Ako zhotoviteľ vysvetlil, už začiatkom roka sa výstavba predražila o zhruba 150-tisíc eur. Napriek komplikáciám by však chceli termíny dodržať a štadión dokončiť do decembra tohto roka. 

Prestavba je podľa klubu aj fanúšikov nanajvýš potrebná. Prešovský futbal kvôli nefunkčnej aréne podľa ich slov chátra, pričom hráči Tatrana musia hrať na trávnikoch neďalekých obcí. „Naozaj sa jedná asi o jedno z najväčších podujatí v regióne a naozaj celý región z toho bude mať prínos, pretože treba si uvedomiť, že tí ľudia tu prídu na niekoľko dní a budú cestovať a mať niekde svoje nielen športové, ale aj turistické zážitky, čiže je to obrovská príležitosť,“ povedal k výstavbe primátor mesta František Oľha.


Galéria: 15 fotiek

Oproti pôvodnému planú sa mierne líši

Návrh novobudovanej arény bol zverejnený už pred jej výstavbou. Fanúšikom aj obyvateľom mesta tak v rámci projektu ukázali priam až futuristické línie stavby, vďaka ktorým mal štadión zažiariť. Už počas výstavby to však podľa priaznivcov prešovského futbalu vyzerá tak, že do navrhovanej podoby sa výstavbou netrafia. 

Zdroj: Ilustračná fotografia/ Futbal Tatran Aréna

„Super, len mňa osobne sklamal. Ten zelený plech na streche trošku alla dedina. Za takúto sumu nemohlo byť prekrytie ako v projekte? Pekné dymové priesvitné,” komentoval výstavbu Dávid. Našli sa však aj takí, ktorí sa postupu výstavby tešia. „Teším sa až bude konečne zápas doma,“ napísal skratkovito ďalší fanúšik. „Podstatné je, že idú rýchlo. Neriešte nepodstatné a nezatracujte mesto v tomto prípade. Ja osobne sa teším na prvý zápas. Futbal, pivko, párky,“ doplnil Peter.

Galéria: 15 fotiek

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: