VIDEO: Vysoké Tatry sú ohrozené. Poslankyňa Progresívneho Slovenska hovorí, že Kuffa si plní detské sny


Foto: VIDEO: Vysoké Tatry sú ohrozené. Poslankyňa Progresívneho Slovenska hovorí, že Kuffa si plní detské sny Foto: Facebook/ Filip Kuffa • SNS - ŽIVOT NS, Tamara Stohlová • Progresívne Slovensko

Národné parky na Slovensku podľa poslankyne parlamentného Progresívneho Slovenska čelia rozvratu. Hovorí, že „Kuffa (Fili Kuffa, poslanec strany SNS, pozn. red.) si plní detinské sny,“ v čom ho kryje samotný minister životného prostredia Tomáš Taraba (SNS). Dodáva, že podľa jej mienky národné musíme v konaní vládnej garnitúry zatiahnuť brzdu, v opačnom prípade o nich prídeme.

„Situácia je kritická. Pre naše národné parky ide o zlomové obdobie,” povedala Stohlová, ktorá bola v Poloninách, Malej Fatre a v Tatranskom národnom parku. Časť Polonín a Malá Fatra by sa mali zmeniť na prírodný park s nižším stupňom ochrany, uviedla strana vo svojom vyhlásení.


Odborníci nemajú hlavné slovo, zodpovednosť nesie Taraba

Strana dodáva, že v Tatrách sa okrem zníženia ochrany pripravujú zmeny návštevného poriadku, ktoré presadzujú ľudia napojení na štátneho tajomníka ministerstva životného prostredia Filipa Kuffu. Ich zámerom je posilniť biznis na úkor ochrany prírody. Mohli by ohroziť zaradenie Tatier medzi chránené rezervácie UNESCO,” pripomína parlamentná poslankyňa.

Dodávajú, že rokovania o znížení ochrany národných parkov je priamou agendou štátneho tajomníka Kuffu. Tvrdia, že v Suchej doline prebiehajú bez prítomnosti odborníkov na ochranu životného prostredia, a zároveň sa na nich nezúčastňuje ani správa národných parkov. 

Ako strana vo svojom vyhlásení uviedla, Filip Kuffa si podľa ich mienky plní svoje detinské sny, no skutočnú zodpovednosť na svojich pleciach nesie šéf rezortu Tomáš Taraba. „Momentálne to vyzerá tak, že ministrovou úlohou je v prvom rade všetko popierať, kým pokračuje deštrukcia národných parkov,“ uzavrela poslankyňa. 


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: