VIDEO: Turisti neďaleko Štrbského plesa narazili na medveďa. Prechádzal sa v ich tesnej blízkosti


Foto: VIDEO: Turisti neďaleko Štrbského plesa narazili na medveďa. Prechádzal sa v ich tesnej blízkosti Foto: Facebook/ This is Slovakia

Slovenská spoločnosť je v posledných týždňoch a mesiacoch priame presýtená najrôznejšími informáciami o výskyte medveďa v okolí ľudských obydlí. Netreba však zabúdať na to, že pýcha Slovenska - Vysoké Tatry sú ich pravým domovom. Niet sa preto čomu diviť, ak sa pri nedeľnej turistike s jedným z nich stretnete. 

O podobnú skúsenosť sa podelili aj turisti, ktorí medzi obcou Podbanské a Štrbským plesom, ktoré je obľúbenou turistickou destináciou, jedného z nich znenazdania uvideli. Zviera pritom nepôsobilo obzvlášť placho, turistom sa tak zábery medveďa podarilo natočiť naozaj zblízka.

Podľa stránky This is Slovakia, ktorá pravidelne zdieľa krásy našej krajiny domácemu aj zahraničnému publiku, malo byť video natočené len túto nedeľu. Ak sa aj vy rozhodnete pre výlet v našich horách, netreba zabúdať, že takéto stretnutie nemusím byť ničím výnimočným. 


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: