Levočská púť so sebou prinesie dopravné obmedzenia. Na toto sa pripravte


Foto: Levočská púť so sebou prinesie dopravné obmedzenia. Na toto sa pripravte Foto: Facebook/Mesto Levoča

Prvý júlový víkend, 6. a 7. júla, sa v Levoči bude konať jedna z najvýznamnejších náboženských udalostí Slovenska – Levočská púť. V súvislosti s týmto podujatím bude v Levoči zavedený osobitný dopravný režim na Sadovej ulici a ulici Športovcov. 

Parkovanie 

Parkovať bezplatne môžu vodiči osobných áut na parkoviskách a miestnych komunikáciách, ktoré nepodliehajú osobitnému dopravnému režimu. Pribudla aj novinka, parkovanie bude povolené aj na Námestí Majtra Pavla do naplnenia kapacít za bežných parkovací poplatok. Dočasné bezplatné záložné parkovisko bude zriadené na starom ihrisku na Potočnej ulici v Levoči. Rezervácia parkovacieho miesta nie je možná.

Pre parkovanie autobusov bude vymedzený jeden jazdný pruh na ceste III/3225 v smere od Levočskej Doliny ku okružnej križovatke. Vjazd vozidiel na Mariánsku horu bude povolený len na základe povolenia vydaného Rímskokatolíckym farským úradom v Levoči. 

„Prosíme pútnikov prichádzajúcich autobusmi, aby na výstup využili zastávky na ceste I/18 (zastávka Levoča, Prešovská) v záujme zvýšenia bezpečnosti cestnej premávky. Následne budú autobusy dopravným značením a organizátormi nasmerované na cestu III/3225,“ uvádza mesto na internetovej stránke.


Pre pútnikov, ktorým zdravotný stav neumožňuje vyjsť pešo na Mariánsku horu, zriadil Rímskokatolícky farský úrad kyvadlovú dopravu. Premávať bude od farského úradu na Námestí Majstra Pavla kontinuálne. 

Verejná doprava

MHD bude premávať podľa cestovného poriadku. Prímestské poje Levoča – Spišská Nová Ves budú premávať ku poliklinike na Námestí Štefana Kluberta (zastávka Levoča, Prešovská). Výstupná a nástupná zastávka bude na ceste I/18 nad parkoviskom na Sadovej ulici. ZSSK vypraví pre pútnikov mimoriadne spoje.

Podrobné informácie o doprave počas Levočskej púte nájdete na tomto odkaze.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: