VIDEO: Neďaleko Prešova sa pohybovali dva medvede, pravdepodobne ide o matku s mláďaťom


Foto: VIDEO: Neďaleko Prešova sa pohybovali dva medvede, pravdepodobne ide o matku s mláďaťom Foto: Ilustračné/freepik.com/vladimircech

Obec Medzany v okrese Prešov upozornila na sociálnej sieti na pohyb dvoch medveďov. Spozorované boli v blízkosti domov na začiatku Medzian smerom na Veľký Šariš. Podľa obce ide pravdepodobne o matku s mláďaťom. 

Obec žiada obyvateľov a návštevníkov o zvýšenie opatrnosti pri prechádzkach a pohybe v okolí. Medvedica bola podľa informácií plachá, o jej výskyte sú oboznámení aj príslušníci miestneho poľovníckeho združenia. 

V tejto lokalite bol výskyt medveďa hlásený len nedávno, presnejšie 13. júna. Pohyboval sa v lokalite  Stavenec – Úboč – Lažanské pastvisko. Táto lokalita sa nachádza v trojuholníku medzi obcami Lažany, Ostrovany a Medzany len pár kilometrov západne od kopcov, na ktorých leží aj Hrad Šariš. 

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: