FOTO: Nápaditá Svidníčanka Stela vám zhotoví originálne šperky za pár minút


FOTO: Nápaditá Svidníčanka Stela vám zhotoví originálne šperky za pár minút
Galéria: 4 fotky
Foto: Stela H.

Svidnícka šperkárka Stela Hrižová sa venuje výrobe šperkov už približne dvanásť rokov. Skvelé výrobky vyrobí na želanie, svojimi nápadmi stále ohúri.

„Výrobe šperkov sa venujem už dlho. Začala som drôtikovanými náramkami a keramikou. Súbežne som začala robiť náušnice, živicové predmety, šperky z drahokamov a polodrahokamov,“ prezradila remeselníčka, ktorá sa prezentuje v rámci jarmokov, festivalov či workshopov.

Dokonca má vzťah i k maľovaniu. „S každým výrobkom je dosť práce. Zužitkovať sa dá čokoľvek, k čomu sa dostanem, využívam všetky materiály. Musím predtým porozmýšľať, čo sa k čomu hodí, aká je predstava kupujúcich, aby to bolo módne a predajné,“ myslí si mamina dvoch dcér. Vyrába vždy iné šperky, snaží sa byť originálna a každý motív je iný, jedinečný a neopakovateľný.

Výrobkami očarí deti aj maminy

Kamene sú podľa nej drahé, ale ani vlna už nie je lacná záležitosť. Okrem toho pletie pre deti z vlny a dutého vlákna zvieratká, ako sú medvedíky či ježkovia, ale i bábiky. V zime je záujem aj o oblečenie.

„Najčastejšie robím vlnených mackov pre deti, baví ma to a teším sa z toho, že majú radosť. Najdrahšie vychádzajú pletené ponožky, potrebujete na ne veľa vlny a sú časovo náročné.“ Servítkovou technikou zdobí obrazy, fľaše či šperkovničky. Návodom na dobré nápady je aj byť stále veselá a optimistická. „Baví ma byť kreatívna a stále pozitívna,“ dodáva Stela Hrižová zo Svidníka.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo


Prečítajte si viac: