FOTO: Akčné mamičky to vzali do vlastných rúk! Zanedbanú plochu v Snine premenili na farebné ihrisko


FOTO: Akčné mamičky to vzali do vlastných rúk! Zanedbanú plochu v Snine premenili na farebné ihrisko
Galéria: 12 fotiek
Foto: Facebook/Dianie v Snine

Akčné mamičky zo Sniny premenili zanedbanú plochu na ulici 1. mája na krásne dopravné ihrisko s aktivitami pre deti. Tento nový priestor nielenže poskytuje bezpečné miesto na hranie, ale aj vzdeláva najmenších o pravidlách cestnej premávky

Za úspechom tohto projektu stoja predovšetkým tri mamičky - Janka Semanová, Zuzka Tomášová a Janka Andruchová. Každá z nich prispela svojimi schopnosťami a časom k tomu, aby sa tento sen stal skutočnosťou.

Všetko mali pod kontrolou a fungovala skvelá súhra. Janka sa postarala o grafický návrh, odstránenie buriny, organizáciu projektu, meranie ihriska, miešanie farieb aj samotné maľovanie. Zuzka prišla s nápadom, doplnila návrh, zorganizovala prácu, nakupovala materiál a maľovala ihrisko. Janka pomáhala s návrhom, poskytla potrebný materiál, odstránila burinu a, samozrejme, pomohla pri maľovaní.


Táto iniciatíva sa nezaobišla bez podpory rodín a komunity, ktorí prispeli svojimi rukami a časom. Pri realizácii projektu pomáhali aj manželia týchto mamičiek a množstvo ďalších dobrovoľníkov, čím sa zabezpečilo, že projekt bol úspešne dokončený.

Ruku k dielu priložilo aj mesto Snina, ktoré poskytlo časť farieb a pomôcok na maľovanie. Veľkú pomoc poskytol aj Dom farieb v Snine, kde pracovníci ochotne radili a pomáhali, čím projekt dostal potrebný materiál za výhodné ceny.

Nové ihrisko v Snine nie je len miestom na hranie, ale aj priestorom, kde deti môžu zábavnou formou získať dôležité znalosti o cestnej premávke. Okrem toho je zároveň aj skvelou ukážkou, ako môže komunita spojiť sily a vytvoriť niečo, čo bude mať dlhodobý pozitívny vplyv na jej členov.





Zdroj: Facebook/Dianie v Snine