FOTO: Rekonštrukcia budovy gymnázia v Kežmarku prebieha už niekoľko mesiacov, práce idú podľa harmonogramu


Rekonštrukcia budovy Gymnázia P. O. Hviezdoslava v Kežmarku

FOTO: Rekonštrukcia budovy gymnázia v Kežmarku prebieha už niekoľko mesiacov, práce idú podľa harmonogramu
Galéria: 15 fotiek
Foto: Facebook/Štefan Bieľak

Vo štvrtok 13. júna sa na Gymnáziu P. O. Hviezdoslava v Kežmarku konal kontrolný deň. Práce na rekonštrukcii budovy, ktorá je spojená s výstavbou novej budovy Školy umeleckého priemyslu, idú podľa harmonogramu. Informuje o tom podpredseda PSK Štefan Bieľak na sociálnej sieti.

Rekonštrukcia a stavba novej budovy sú financované z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja. Kontrolného dňa sa zúčastnili zástupcovia zhotoviteľa, pamiatkového úradu a Úradu PSK, stavebný dozor, projektanti, riaditeľka gymnázia Daniela Mihoková a podpredseda PSK Štefan Bieľak.

Gymnázium sa na rok presťahovalo

Do konca mája prebiehali hlavne stavebné práce v exteriéri budovy, od júna sa rekonštruuje aj interiér. Od júna sa gymnázium dočasne presťahovalo na rok do budovy Hotelovej akadémie v Kežmarku. Od septembra 2025 by mala výučba gymnazistov pokračovať v novozrekonštruovaných priestoroch gymnázia.

„Okrem toho prebieha vedľa budovy gymnázia výstavba novej telocvične a školskej kuchyne a jedálne, ktoré budú v suteréne, nad ktorými bude vybudovaná nová budova Školy umeleckého priemyslu. Stavebné práce zatiaľ prebiehajú podľa dohodnutého harmonogramu – celý projekt má byť ukončený do leta 2026,“ dodáva Štefan Bieľak.





Trnava
Žilina
Košice
Nitra
Nitra
Trnava
Košice
Bratislava
Trenčín
Žilina
Banská Bystrica
Banská Bystrica
Trenčín
Bratislava