Zdravotná sestra sa stala onkopacientkou: Oddeleniu v prešovskej nemocnici venovala dojemné poďakovanie


Foto: Zdravotná sestra sa stala onkopacientkou: Oddeleniu v prešovskej nemocnici venovala dojemné poďakovanie Foto: Facebook/Fakultná nemocnica J.A. Reimana Prešov

Zdravotnú sestru Ľudmilu z Fakultnej nemocnice J. A. Reimana postihol nešťastný osud a stala sa onkologickou pacientkou. Prácu zdravotnej sestry pozná a vie, aká je náročná, a preto sa na sociálnej sieti rozhodla verejne poďakovať všetkým sestrám z onkologického oddelenia v prešovskej nemocnici.

„Patrí im veľká úcta a vďaka. Áno, treba sa veľa načakať, niekdy to stojí námahu. Áno, na chodbách je málo miesta na sadnutie, keď sú odbery a vlastne aj potom, keď sa už čaká na výsledky.  Áno, nie je miesto ani na stacionári, pred podaním chemoterapie,  zase si musíme počkať, aby sa niečo našlo, často len na kresle,“ uvádza Ľudmila.

Upozorňuje však na to, že zdravotné sestry za to nemôžu. Pacientov je veľa a stále ich pribúda. Sestry chváli za to, ako sa zakaždým snažia pacientom pomôcť a vybaviť ich žiadosti. Snažia sa usmievať, srandovať a vnášať pokoj do každej situácie. 


„Niekedy si myslím, že sa to už ani nedá, no ony stále prekvapia. Naozaj majú veľmi veľa práce, ani na sekundu sa nezastavia. Sú v jednom stereotypnom kolotoči, dokonca s vážne chorými ľuďmi. Keď sedíte či ležíte na stacionári pol dňa, poväčšine to tam vyzerá ako v jednom dosť veľkom mravenisku, kde sú sestry usilovné mravce a pacienti mnohokrát ako narušitelia ešte spomaľujú a sťažujú ich už aj tak dosť komplikovanú prácu.“

Ľudmila sa nad ich pozitívnym nastavením skláňa a ďakuje za obetavý prístup aj v tejto náročnej práci. Dodáva, že podľa nej ich je na oddelení na počet pacientov žalostne málo. „Ešte raz ďakujem, kolegyne sestričky.“

Pre zdravotníkov a nemocnice je veľmi dôležité mať spätnú väzbu a v dnešnej dobe je veľmi povzbudzujúce pochváliť ich a poskytnúť im v prípade spokojnosti pozitívnu odozvu.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: