Krajskí pyrotechnici riešili počas jedného dňa až tri nálezy munícií na rôznych miestach


Tri nálezy munícií počas jedného dňa v Prešovskom kraji

Foto: Krajskí pyrotechnici riešili počas jedného dňa až tri nálezy munícií na rôznych miestach Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

Počas stredy 5. júna boli krajskí pyrotechnici vyslaní až k trom nálezom munície. Išlo o nálezy v obci Medvedie, okres Svidník, v obci Bukovce, okres Stropkov, a v obci Dlhoňa, okres Svidník. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove o tom informuje v príspevku na sociálnej sieti.

Pred 11:00 hod. oznámil muž na linku 158, že pri výkopových prácach na pozemku v obci Medvedie našiel neznámu muníciu. Policajná hliadka miesto nálezu zaistila a krajskí pyrotechnici po obhliadnutí určili, že ide o delostreleckú mínu (82 mm) z obdobia II. svetovej vojny. Muníciu zaistili a prevzali k zneškodneniu. 

Starosta obce Bukovce oznámil v ten istý deň na linku 158 nález munície, ktorá bola nájdená v obci pod mostom v miestnom potoku v smere na obec Gribov. Išlo o delostrelecký granár (10,5 cm) z vojnových čias. Munícia bola taktiež zaistená a prevzatá k zneškodneniu. 

V obci Dlhoňa našiel občan počas výkopových prác predmet, ktorý pripomínal muníciu, a preto to ohlásil na linke 158. Policajná hliadka miesto nálezu zabezpečila. Pyrotechnici po príchode určili, že ide o delostreleckú mínu (82 mm) z obdobia II. svetovej vojny. Prevzali ju z neškodneniu. 

„Opätovne upozorňujeme, že s muníciou alebo predmetom, ktorý muníciu pripomína, v žiadnom prípade netreba manipulovať. Neodborná manipulácia by mohla mať nešťastné následky,“ dodáva polícia na sociálnej sieti.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj