Jar sa prejavuje v celej svojej kráse a okrem medvedieho cesnaku v lesoch už pár týždňov nájdete aj huby. Používatelia sa vo facebookovej skupine Hubári na východe opäť delia o plné košíky húb. Zbierať začali už začiatkom marca a aj po viac ako troch týždňoch sa im stále darí. Úspešným zberom sa chvália hubári z Prešova, Sabinova či Humenného. V lesoch nachádzajú prvé jarné huby – smrčkovce české.
Pozrite si ďalšie fotografie z úspešného zberu húb obyvateľov Prešovského kraja v priloženom fotoalbume.
Z týchto chutných jarných húb sa dá uvariť mnoho jedál, no ak hľadáte inšpiráciu, môžete si zo smrčkov pripraviť chutnú kyslú polievku. Na jej prípravu budete potrebovať okrem smrčkov aj zemiaky, kyslú pochúťkovú smotanu, plnotučné mlieko, maslo, cibuľu, hladkú múku, hubové korenie, bylinkový ocot, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, nové korenie a čerstvú pažitku. Celý postup na túto chutnú polievku nájdete TU.